У Харківській та Тернопільській областях найнижчий в Україні рівень ворожості до переселенців

П'ятниця, 11 листопада 2016, 09:25
Навіть в Донецькій і Луганській областях присутність переселенців викликає дискомфорт у місцевого населення - про це свідчить соціологічне дослідження.
У Харківській та Тернопільській областях найнижчий в Україні рівень ворожості до переселенців

За 10-бальною школі найбільший рівень ворожості продемонстрували в Київській, Чернігівській і Житомирській областях - індекс напруженості в цих регіонах склав 5.1. Потім йде Львівська (5.0) та Рівненська (4.9) області.

Найнижчий рівень напруженості по відношенню до переселенців соціологи зафіксували в Харківській, а також в Тернопільській областях, де індекс склав 3.6.

Навіть в Донецькій і Луганській областях цей показник вище - 3.9 і 4.0 відповідно.

В ході соціологічного дослідження у жителів України також з'ясовували ступінь гармонійності у приймаючих громадах з переселенцями.

Найвищу гармонію продемонстрували респонденти в Луганській області - 9.3. Потім йде Дніпропетровська (7.8), Запорізька (7.3) і Житомирська області (7.1). На території Донецької області індекс гармонії склав 7.0, -  повідомило інформаційне агентство «Вчасно».

Соціологічне дослідження було проведено Центром сталого миру і розвитку демократії SCORE Ukraine.

Як раніше повідомляла "Варта", у країні існує дискримінація переселенців з боку влади і населення, а чималу роль у дискримінації переселенців відіграють ЗМІ. За словами представника «Чугуївської правозахисної групи»  Юрія Чумака, навіть відомі журналісти, представники авторитетних видань використовують мову ворожнечі. Найчастіше вони пишуть факти, але факти без пояснень. Він вважає, що якщо журналіст написав, що один мешканець Донбасу пограбував когось, то нехай не полінується подивитися зведення поліції і написати, що вісім чи десять харків'ян теж когось пограбували.

За даними Міністерства соціальної політики, на момент 26 вересня 2016 року на обліку перебуває 1 701 571 переселенець або 1 378 033 сім'ї з Донбасу та Криму. У Харкові та Харківській області проживає понад двісті тисяч переселенців.

comments powered by HyperComments