Ветерани та активісти попросили продовжити конкурс на кращий пам’ятник героям АТО

Юлія Гуш  |  Вівторок, 15 листопада 2016, 17:41
Претензії у активістів є до надто короткого терміну проведення конкурсу.
Ветерани та активісти попросили продовжити конкурс на кращий пам’ятник героям АТО

 Про це вони розповіли під час власної прес-конференції.

«Так як конкурс був відкритим, то всі могли висловити свою точку зору та проголосувати...– зазначила Катерина Новікова, вдова учасника АТО, – Але думаю, більш правильно було долучити родини загиблих до голосування і продовжити конкурсний відбір проектів».

Іван Діденко, голова ГФ Громадська самооборона, також наголосив на тому, що потрібно продовжити конкурс.

«Конкурс потрібно продовжити, – зазначив він, – і на тих умовах, що потрібно в першу чергу робити ескізи. А потім вже заслужені архітектори та скульптори будуть реалізувати даний проект. Тому що так ми можемо обрати ідею цього пам’ятника, який буде ставитися на віки. Який покаже нашим нащадкам, що зараз відбувається».

У той же час Варта зазначає, що конкурс не можна назвати закритим. Меморандум про співпрацю з ветеранами АТО і представниками Євромайдану був підписаний керівництвом ще у вересні. А свою думку всі бажаючі могли висловити під час виставки. В експозицію увійшли сім конкурсних проектів та ескізів майбутнього пам'ятника.  А до складу журі, яке оцінювало їх, увійшли як професійні архітектори, так і бійці антитерористичної операції. Також проект реалізується за участю керівника обласної організації «Спілки ветеранів АТО» Олександра Сергєєва.

 

comments powered by HyperComments