40% витрат на будівництво доступного житла для бійців АТО візьме на себе регіон

Неділя, 20 листопада 2016, 11:25
В обласному та місцевих бюджетах для цього буде закладено не менше 50 млн грн до 2018 року включно
40% витрат на будівництво доступного житла для бійців АТО візьме на себе регіон

Таку обіцянку дав директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Олександр Лукашов під час виїзного засідання бюджетного комітету Ради.

Нагадаємо, що вчора нардепи разом з представниками ОДА уточнили перелік потреб Харківщини в фінансуванні головних галузей на 2017 рік.

Серед них - капремонти автошляхів. Серед них -  траси «Харків - Охтирка», «Харків – Чугуїв - Мілове» (від м. Куп’янськ до кордону з Луганською областю). Також потрібно збудовати школу в селищі Пісочин.Окрема стаття - реконструкція великого залу облфілармонії.

Відносно житла для бійців АТО Лукашовим було сказане таке: «Згідно з програмою, 40% витрат бере на себе регіон. На її виконання плануємо закласти в обласному та місцевих бюджетах не менше 50 млн грн до 2018 року включно. 6,5 млн грн до кінця цього року плануємо виділити вже на найближчій сесії обласної ради. І враховуючи загальнодержавний потенціал цієї програми, Харківська область вже виступила з ініціативою надати їй національний характер».

Лукашов відзначив, що «відбуваються швидкі зміні в структурі зовнішньої торгівлі. Обсяг експорту області до ЄС, який швидко росте, вже фактично зрівнявся з експортом до Росії, який швидко скорочується». Але -  за чистим приростом прямих іноземних інвестицій, залучених за 9 місяців цього року (95 млн долл. США), Харківська область займає друге місце в Україні після столиці – міста Києва. Також залучено 32 млн міжнародної технічної допомоги, обсяг якої з початку року збільшено в 1,7 рази.

«Найбільш складна і соціально значуща проблема – це борги із заробітної платні на державних підприємствах, які не знаходяться в сфері управління обласної адміністрації. Вони складають три чверті всіх боргів по області, й з початку року зросли ще на 30%. І найбільший боржник – це Харківський авіаційний завод. Вже 120 млн грн. Враховуючи, що підприємство є банкрутом, ця ситуація вимагає цільового втручання і народних депутатів, і Уряду», - підсумував директор Департаменту.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments