900 дітей у сім'ях переселенців з'явилися на світ у Харкові

Вівторок, 29 листопада 2016, 19:34
В Харкові на сьогоднішній день на обліку в міських медустановах стоять 2,5 тис. вагітних, які прибули в місто з Донецької та Луганської областей. Їм надають всю необхідну медичну допомогу.
900 дітей у сім'ях переселенців з'явилися на світ у Харкові

Про це повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. За її даними, 900 дітей народилося в сім'ях вимушених переселенців зі сходу України.

Заступниця міського голови зазначила, що місто продовжує підтримувати переселенців. Жителям модульного містечка надають гуманітарну допомогу, організовують заходи для дітей, встановили для них нові ігрові майданчики.

«У кого немає роботи, тих ми консультуємо з питань працевлаштування. А є люди, які організували тут свій бізнес або продовжили роботу, якою займалися у себе вдома. Вони дуже ініціативні, приходять до нас, ми їм допомагаємо, даємо потрібну інформацію. Нещодавно вони висловили бажання побудувати свій кооперативний будинок», - повідомила віце-мер.

За даними Департаменту праці та соціальної політики, на сьогоднішній день у районних управліннях праці та соціального захисту зареєстровано 116 тис. 998 осіб, які прибули до Харкова із зони проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо,  в Харківській області займаються адаптацією дітей-переселенців із зони АТО у школах та дошкільних закладах Як повідомили у  Департаменті науки та освіти ХОДА, у четвертій частині шкіл та дошкільних закладів області діє проект для дітей переселенців.

Проект, метою якого є сприяння адаптації дітей та підлітків, що виїхали з зони проведення АТО, реалізується в кількох регіонах України, в тому числі - й у Харківській області. Він передбачає проведення тренінгових курсів, що сприяють адаптації дітей до навчання у нових закладах, та загалом підвищення їх стійкості в складних життєвих обставинах. Також у рамках проекту проводять і тренінги для педагогів, навчаючи їх викладати розроблені курси та створювати сприятливу психологічну атмосферу для дітей, що були переміщені з зони конфлікту. Робота з впровадження проекту в Харківській області тривала протягом літа.

comments powered by HyperComments