Харків'яни надіслали 1,5 тис. заявок на прибирання криги и бурульок

Вівторок, 6 грудня 2016, 17:55
В Харківський мерії розповіли про штрафи за неприбирання криги з приватних та орендованих будинків.
Харків'яни надіслали 1,5 тис. заявок на прибирання криги и бурульок

Як повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, 1,5 тис. заявок на прибирання криги і бурульок з дахів будинків надійшло до Департаменту житлового господарства від харків'ян.

Він зазначив, що в місті працюють бригади альпіністів, які очищають карнизи від льоду. У день виконується 200-250 заявок.

«У пріоритеті у нас центральні вулиці, по яких ходять багато людей. Найбільш складні райони - це Київський і Шевченківський. Ми не тільки прибираємо наледь і бурульки, ми також огороджуємо небезпечні ділянки. Бригади працюють з ранку до вечора. До кінця тижня очікується потепління, тому ми закликаємо харків'ян бути обережними і не ходити під вікнами будинків», - зазначив Роман Нехорошков.

Нехорошков також повідомив, що бригади альпіністів Департаменту житлового господарства обслуговують будинки комунальної власності. А кооперативні будинки, будинки ОСББ, а також будівлі, які знаходяться в оренді або приватній власності, - очищати від льоду повинні балансоутримувачі. У разі, якщо вони цього не роблять, Департамент житлового господарства має право видати їм припис на прибирання криги. Штраф за недотримання Правил благоустрою міста передбачено в розмірі від 700 до 1300 грн.

Відзначимо, що в понеділок, 5 грудня, о 23:15 в Шевченківському районі міста по вулиці Отакара Яроша, 21  сталася надзвичайна подія. З даху будинку впала бурулька на 49-річну жінку.

З травмою тім’яної частини голови, постраждала доставлена в інститут нейрохірургії. Пізніше директор Департамента з питань інформації та зв'язків з громадскістю повідомив, що постраждала знаходиться в лікарні невідкладної допомоги, у неї забій голови, без струсу. За словами Сидоренка, до кінця тижня обіцяють відпустити додому.

Також він зазначив, що місто немає ніякого відношення до будинку, де трапилася НС.

"Тепер по бурульці. Вона впала з даху будинку, що належить ЖБК. У них свої служби благоустрою, свої двірники, і місто не має до них ніякого відношення", - зазначив директор Департаменту.

comments powered by HyperComments