У Харківській області перевищено епідемічний поріг захворюваності грипом - Мінохорони здоров'я

Середа, 7 грудня 2016, 09:19
Серед дітей, які захворіли на грип та ГРВІ, більше хворіють діти шкільного віку
У Харківській області перевищено епідемічний поріг захворюваності грипом - Мінохорони здоров'я

Зареєстрований та підтверджений летальний випадок від грипу в Сумській області. Постраждалий чоловік 52 років належав до групи ризику - хворів на діабет, - повідомило МОЗ.

У 5 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. Епідемічний поріг захворюваності, властивий для цього періоду, перевищено у Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Луганській та Чернівецькій областях, а також у столиці.

На звітному тижні темп приросту захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років зріс на 10,6 % та 19,5 % відповідно. Серед дітей, які захворіли на грип та ГРВІ, більше хворіють діти шкільного віку.

Більшій кількості пацієнтів знадобилася медична допомога в умовах стаціонару. Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, перевищує минулі показники на 15,1 %.

Як раніше писала "Справжня Варта", більш ніж 18 тис. харків'ян, з них 70-% дітей, захворіло на грипоподібні захворювання (ГПЗ) та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ)

У м. Харкові захворіла 12601 особа, інтенсивний показник склав 879,15 на 100 тис. населення, питома вага дітей становить 69,7% (8777 осіб). У порівнянні з попереднім тижнем відбулось зростання захворюваності на 2631 особу.

Найвищий показник захворюваності зареєстрований у м. Куп`янськ — 895,24, а найменший у Зачепилівському районі – 153,21 на 100 тис. населення.

 

comments powered by HyperComments