Взимку харківські дороги будуть обслуговувати належним чином

Юлія Гуш  |  Середа, 7 грудня 2016, 10:08
На даний момент Харківська область краще всіх підготувала власні дороги до зимового періоду.
Взимку харківські дороги будуть обслуговувати належним чином

Про це заявив Євген Зражевець, начальник Служби автомобільних доріг в Харківській області під час своєї прес-конференції.

За його словами, для обробки доріг вже було заготовлено достатньо піску та солі задля їх нормального функціювання.

 «У порівнянні з іншими регіонами, ми на сьогоднішній момент займаємо перше місце з підготовки до зими, – підкреслив він, – це видно і на дорозі. Вчора я об’їхав дороги в напрямку до Ізюму та Куп’янська. Вони знаходяться у бездоганному стані. Державні дороги ми чистимо в першу чергу. Потім – під’їзди до районних центрів. А вже тільки потім – місцеву мережу. Безумовно, не встигаємо. Чистить місцеве населення. Це зрозуміло».

За його словами, на сьогоднішній день Харківщина є серйозним аграрним центром. І ті фермерські господарства, які працюють успішно, вони мають дуже серйозну імпортну техніку. Крім того, фермери сильно допомагають в розчищенні доріг. Це особливо важливо саме в ті моменти, коли відмовляє власна техніка.

«Ми заключили договір про взаємодію, співробітництво та допомогу нашому Автодору, – додав Зражевець, – і ці фермерські господарства нам серйозно допомагають».

Також в планах Служби автомобільних доріг – здійснити технічне «переозброєння». Цей план вже підтримала ХОДА в особі Юлії Світличної та Сергія Чернова. За словами Зражевця, модернізація техніки просто необхідна. Адже на даний момент вона зношення аж 70-80 %, а деякі технічні засоби працюють ще з початку 60-х років.

«В кожному районі ми підготували пропозицію щодо того, що там повинний бути навантажувач, повинен бути трактор МТЗ чи ХТЗ, – підкреслив він, – сподіваємося, що будемо допомагати вітчизняному виробнику. Повинен бути мінімальний набір нашої спецтехніки, який буде тримати в порядку дорожні мережу району».

 

comments powered by HyperComments