На наближчій сесії міські депутати затвердять інноваційний підхід до планування

Четвер, 8 грудня 2016, 08:15
21 грудня - на сесії Харківської міськради - депутати розглянуть Стратегію розвитку міста Харкова до 2020 року.
На наближчій сесії міські депутати затвердять інноваційний підхід до планування

Такий підхід до планування для Харкова є інноваційним. За словами директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексія Чубарова, у розробці проекту стратегії взяли активну участь понад 1000 представників різних сфер Харкова. При створенні стратегії орієнтувалися на світові та європейські тенденції розміщення продуктивних сил і найбільш передові концепції розвитку міст майбутнього. У документі визначені місія, стратегічні та оперативні цілі і завдання для розвитку міста.

За даними директора Департаменту, в процесі підготовки документа було проведено 11 круглих столів, на яких обговорили розвиток міста за різними напрямками, а також 12-й - підсумковий, на якому експерти і представники громадськості узагальнили напрацювання і пропозиції.

Чиновник відзначив, що Стратегія максимально конкретно відображає потреби громади Харкова. Її проект був представлений широкій громадськості в ході міжнародного форуму «Харків - стратегія успіху». У роботі форуму взяли участь понад 250 осіб, в їх числі - експерти з Польщі, Австралії та Німеччині. Пізніше проект Стратегії розглянули на конференції і семінарі за участю міжнародних експертів.

«Стратегія розвитку Харкова дозволить збільшити темпи соціально-економічного розвитку, рівня добробуту і соціальної задоволеності харківської громади, приверне міжнародних інвесторів, в тому числі і міжнародних грантових фондів, до тісної співпраці. Слід зазначити, що низка великих міжнародних донорів для здійснення спільних програм з підтримки муніципалітетів основною умовою висувають якраз наявність у міста Стратегії розвитку. З цією ж вимогою виступає і Державний фонд регіонального розвитку», - зазначив Олексій Чубаров.

Проект Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року перебуває у відкритому доступі на сайті Харківської міської ради, сайтах «Навігатор інвестора» і «Харків - стратегія успіху», де викладені фото і відеоматеріали з усіх круглих столів, відзначили у прес-службі міськради.

 

comments powered by HyperComments