У Харкові з приводу працевлаштування можна проконсультуватися через Skype

Варта  |  Четвер, 8 грудня 2016, 11:28
Про це у ході бізнес-форуму «Україна – країна підприємців» розповіла начальник департаменту державної служби зайнятості України Марія Богуслав.
У Харкові з приводу працевлаштування можна проконсультуватися через Skype

  «Харків впровадив додаткові можливості: консультування з фахівцями бізнесу і фіскальної служби через Skype, відправлення запитів онлайн через електронну пошту», - розповіла Марія Богуслав.

Вона також відзначила, що подібні консультації в офлайновому режимі можна отримати у кожному базовому служби зайнятості.

Окрім цього, Центр зайнятості надає можливість безробітним українцям отримати грошову допомогу на розвиток власної справи. Розмір такої допомоги – від 6 до 70 тисяч гривень. Її отримують понад 1000 українців щороку.

«Харків – найкраща з областей, яка має потужний центр професійно-технічної освіти. Це величезна територія у Дергачевському районі. Там багато обладнання, не всі фірми мають таке. 25 робітничих професій можна отримати, звернувшись до Центру зайнятості в Харкові: кухар, швачка, навіть IT професії. Харків – одне з перших міст, яке впроваджувало отримання IT професій», - зазначила Марія Богуслав.

Останнім часом Центр зайнятості впровадив дві нові послуги. По-перше, це неформальне навчання.

«Якщо ви знаєте, що ви кухар від бога, але вам потрібен диплом, ви можете прийти в начальний центр служби зайнятості і підтвердити кваліфікацію без навчання», - розповіла Марія Богуслав. Так само і роботодавці можуть замовляти сертифікацію своїх співробітників.

«Зараз ці послуги доступні для трьох професій: кухар певних розрядів, електозварювальник і охоронець, і вже 5 перших осіб отримали такі сертифікати», - зазначила Марія Богуслав.

Згодом перелік вакансій буде розширюватися. «Важлива послуга для роботодавців – компенсація єдиного соціального внеску протягом року за умови того, що влаштована підприємством людина працюватиме 2 роки», - розповіла Марія Богуслав. Якщо роботодавець працевлаштовую ТПО, йому компенсується заробітна платня розміром 4,5 тисячі гривень протягом півроку. А якщо ця людина має додатковий соціальний статус – то вона може отримати компенсацію протягом року.

comments powered by HyperComments