Чорнобильці зможуть оздоровитися у санаторіях Харківщини

П'ятниця, 9 грудня 2016, 00:18
У Комплексній програмі соціального захисту населення Харківської області на 2016-20 роки з нового року з'являться два нових пункти. .
Чорнобильці зможуть оздоровитися у санаторіях Харківщини

По-перше, в 2017 році можливість пройти санаторно-курортне лікування за рахунок обласного бюджету отримають чорнобильці другої категорії та діти, які постраждалі від аварії на ЧАЕС.

Таке рішення прийнято на сесії Харківської облради 8 грудня.

«Згідно з чинним законодавством, за державні кошти можуть проходити оздоровлення чорнобильці категорії 1, а також діти з інвалідністю, яка пов'язана з Чорнобильською катастрофою. Але дуже важливо, щоб і інші постраждалі змогли отримати можливість оздоровлення в санаторно-курортних установах області», – пояснив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

Оздоровлюватися чорнобильці зможуть в санаторіях «Бермінводи», «Роща» і «Високий». Для цього буде виділено 2,2 млн грн, що дозволить забезпечити лікування близько 300 осіб.

По-друге, з 2017 року буде діяти Порядок підтримки діяльності громадських організацій осіб з інвалідністю, ветеранів, громадських чорнобильських організацій, організацій ветеранів АТО. Згідно з цим порядком, з нового року Департамент соціального захисту населення ХОДА буде головним розпорядником коштів з фінансування статутної діяльності названих громадських організацій.

«До 2010 року ці функції виконував наш департамент, після чого повноваження перейшли до Департаменту масових комунікацій», – зазначила начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення Департаменту соціального захисту населення Людмила Храмцова.

За її словами, вже у I кварталі наступного року для здійснення статутної діяльності 14-ти громадських організацій програмою передбачено виділення 200 тис. грн.

Крім того, в ході сесії депутати підтримали ініціативу департаменту з перерозподілу коштів всередині програми соцзахисту. Так, на виплату матеріальної допомоги сім'ям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, до кінця 2016 року спрямують додатково 10,4 млн грн.

comments powered by HyperComments