50% нового випуску молодших лейтенантів у Харкові пройшли через АТО

Вівторок, 13 грудня 2016, 12:04
У Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба урочисто випустили молодших лейтенантів, які проходили навчання на курсах військової підготовки
50% нового випуску молодших лейтенантів у Харкові пройшли через АТО

Ця подія відбувається вп’яте в стінах навчального закладу. Як повідомили в університеті, спеціальні заняття зі слухачами цього набору розпочалися три місяці тому. Тоді до університету прибули 60 військовослужбовців сержантського та старшинського складу. З них -  майже 50% військовослужбовців вже мають досвід участі в проведенні антитерористичної операції. Серед слухачів курсів спеціалісти радіотехнічних, зенітних ракетних підрозділів, протиповітряної оборони Сухопутних військ, технічний склад авіаційних підрозділів.

Приблизно 70% навчального часу на курсах було відведено виконанню практичних вправ в авіаційних ангарах, на аеродромах чи загальновійськових полігонах. Приміром, тренування бойових розрахунків підрозділів протиповітряної оборони проводилось у навчальній авіаційній бригаді, під час виконання польотів курсантами льотного факультету університету. А обслуговуванням військових літаків займалися інші слухачі, які проходили підготовку на посади офіцерів інженерно-авіаційної служби.

Після ритуалу випуску молодші лейтенанти повернуться до військових частин Повітряних Сил ЗС України та підрозділів армійської авіації Сухопутних військ, де проходитимуть службу на посадах офіцерського складу. Незабаром, у лютому буде проведено черговий набір на заняття на курсах сержантів та старшин, які мають вищу освіту.

Нагадаємо, що в експозиції виставки в Художньому музеї представлено 30 робіт харків’янина Юрія Неросліка.  Він створив їх під час перебування в зоні АТО. У складі 92-ї ОМБр Нерослік служив сапером підрозділу групи інженерного забезпечення.

comments powered by HyperComments