В Харкові на даний момент немає підстав вводити карантин - обласний лабораторний центр

Варта  |  Вівторок, 13 грудня 2016, 15:03
При цьому лікарі фіксують різке збільшення кількості захворювань, і кількість захворілих на грип ще буде зростати
В Харкові на даний момент немає підстав вводити карантин - обласний лабораторний центр

Про це розповіла журналістам Тетяна Карлова, завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центру.

За її словами, на сьогоднішній день в області було закрито на карантин 45 шкіл та дитячих садків. Також була припинена робота в окремих класах. Як відмітила Тетяна Карлова, це дозволило дещо стабілізувати ситуацію в районах в плані дитячої захворюваності.

Щодо самого Харкова, то тут на карантин не був закритий жодний учбовий заклад. На даний момент для введення карантину не має підстав, зазначила вона.

Крім того, під час своєї прес-конференції вона підбила підсумки дев’яти місяців цьогорічного епідеміологічного сезону, який стартував ще в жовтні. За її словами, інтенсивність епідеміологічного процесу збільшилась в 4 рази, а з початку епідеміологічного сезону на грип да ГРІВІ захворіло 112 417 мешканців Харківської області.

Більше всього від грипу страждають діти та підлітки віком до 17 років - вони складають 70% від всіх захворілих. А особливо вразливою є категорія віком від 5 до 9 та від 10 до 14 років. Найвищий показник захворюваності був зафіксований в Куп’янському районі, а найменший – в Первомайському. Загалом, ситуація з захворюваністю в районах стоїть більш гостро, ніж в Харкові. Проте є 18 районів, де перевищення порогового рівня захворюваності взагалі не відбулося. Але не зважаючи на це, було зафіксоване зростання порогових рівнів по всій області, включно з самим Харковом.

Епідеміологічний сезон ще далекий до свого завершення. За словами Тетяни Карлової, це була перша хвиля і кількість захворілих на грип ще буде зростати.

Нагадаємо, що раніше Мінохорони здоров'я повідомило, що у Харківській області перевищено епідемічний поріг захворюваності грипом. Зареєстрований та підтверджений летальний випадок від грипу в Сумській області. Постраждалий чоловік 52 років належав до групи ризику - хворів на діабет.

comments powered by HyperComments