Допомога малому та середньому бізнесу - один з головних пріоритетів роботи офіса ЄБРР у Харкові

Вівторок, 13 грудня 2016, 19:28
ЄБРР відкрив у Харкові представництво – друге в Україні після Києва. Його відкриття дозволить нашим підприємцям, у тому числі малому та середньому бізнесу, суттєво збільшити експорт на ринки ЄС
Допомога малому та середньому бізнесу - один з головних пріоритетів роботи офіса ЄБРР у Харкові

Таку думку висловив Хьюг Мінгареллі, голова Представництва Європейського Союзу в Україні, до відкриття офісу ЄБРР під час зустрічі з головою ХОДА Юлією Світличною.

За словами п.Мінгареллі, буде започаткована ціла низка програм, які сприятимуть розвитку малого та середнього бізнесу в Харківській області. Крім того, представництво ЄС надає консультації по децентралізації для того, щоб Харківщина могла отримати максимальні переваги від даної реформи . Також представники ЄС намагаються розвивати тісне партнерство між науково-дослідницьким центрами і вишами та ЄС.

«Я також хочу сказати, що ми із захопленням  дивимося на Харківська область та на всі зусилля, що тут докладаються для того, щоб допомогти внутрішньо переміщеним громадянам, яких майже 200 тисяч, – додав Хьюг Мінгареллі.

За його словами, зараз просто необхідно налагодити тісне співробітництво між місцевою владою та ЄС для того, щоб покращити умови життя людей, які тут проживають. Він підкреслив, що представникі Євросоюзу впевнені, що працюють тут з компетентними партнерами.

"Східна Україна важлива для нашої роботи, вона важлива для економіки країни, вона важлива для нашого співробітництва не тільки в частині великих проектів, а й в частині розвитку малого та середнього бізнесу", - відзначив  Франсіс Маліж, керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу.

За словами директора ЄБРР в Україні Шевки Аджунера, допомога малому та середньому бізнесу - один з головних пріоритетів роботи офіса.

Також сьогодні у міській раді обговорювалась перспектива підписання кредитного договору с ЄБРР на 200 млн євро для проектування продовження лінії метро в бік аеропорту і будівництва станції «Одеська».

За словами Франсіса Маліжа, цей проект зараз проходить необхідні експертизи і технічні узгодження з Харківською міськрадою. Принциповий момент, від якого залежить підписання договору, - державні гарантії: без погодження Кабміну ЄБРР не може фінансувати муніципальні проекти. Якщо уряд прийме потрібне рішення, надання кредиту можливе навесні 2017 року.

Фото: прес-служба ХОДА

comments powered by HyperComments