Престижний поліцейський виш провів День відкритих дверей/ фото

Неділя, 18 грудня 2016, 09:39
Майбутні абітурієнти та їх батьки змогли познайомитися з роботою Харківського національного університету внутрішніх справ
Престижний поліцейський виш провів День відкритих дверей/ фото

На відкритому майданчику були розміщені інформаційні стенди усіх факультетів університету, де містилася інформація про напрями підготовки та спеціальності, матеріально-технічне забезпечення навчального процесу та багато іншого. Представники факультетів відповідали на численні запитання відвідувачів, які стосувалися вступу до університету, можливості навчатися на кафедрі військової підготовки та підготовчому відділенні.

У Дні відкритих дверей взяли участь представники управлінь кадрового забезпечення Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Полтавської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської областей, представники вищих навчальних закладів, декани усіх факультетів та керівники підрозділів університету.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він розповів про університет, про напрями його діяльності, пріоритети, яких у навчанні та вихованні молоді дотримується колектив.

Привітав з наступаючими новорічними та різдвяними святами усіх присутніх Генеральний консул Генерального консульства Республіки Польща в Україні Януш Яблонський.

Після офіційної частини на гостей університету чекали творчі колективи усіх факультетів навчального закладу. Вони представили костюмовані театралізовано-музичні композиції на тему новорічних свят – Дня Святого Миколая, Нового року, Різдва, використовуючи добре усім знайомі з дитинства образи біблейських образів та героїв українського фольклору.

По закінченні виступів гостям запропонували ознайомчу екскурсію університетом, під час якої вони відвідали кафедри вогневої, спеціальної фізичної підготовки, навчальний райвідділ поліції та криміналістичний полігон, навчально-тренувальний центр протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, музей університету.

Завершився День відкритих дверей частуванням відвідувачів польовою кашею та гарячим чаєм.

Нагадаємо, що в університеті навчаються курсанти, студенти та слухачі.

Курсанти – працівники поліції, які склали присягу, носять формений одяг, крім навчання можуть виконувати окремі завдання з охорони громадського порядку. Підготовка курсантів здійснюється за державним замовленням, за денною формою навчання.

Студенти – цивільні особи, які навчаються за кошти фізичних або юридичних осіб як за денною, так і за заочною формами навчання.

Слухачі – особи, які навчаються в аспірантурі, ад’юнктурі, магістратурі та у підготовчому відділенні.

Підготовка фахівців здійснюється за шістьма напрямами: правознавство, правоохоронна діяльність, психологія, соціологія, фінанси і кредит, системи технічного захисту інформації. Університет надає вищу освіту за сімома спеціальностями: правознавство; правоохоронна діяльність; інформаційні управляючі системи та технології; системи технічного захисту інформації, автоматизація її обробки; психологія; соціологія; фінанси – з наданням освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр», «спеціаліст», «магістр».

Успішно діє військова кафедра. Курсанти отримують військові спеціальності «соціальна психологія» та «психологія» з присвоєнням військового звання «молодший лейтенант».

Заклад здійснює навчання іноземних громадян.

У складі університету функціонує Сумська філія.

Створені необхідні умови для навчання та побуту. Ефективно використовуються сучасні навчальні аудиторії, кабінети, полігони, спортивні споруди та гуртожитки. На території університетського містечка функціонують їдальні, кафе, буфети та кіоски. Діє медична частина, де надається всебічна лікарська допомога курсантам, студентам, слухачам та працівникам університету.

Для всебічного розвитку особистості курсантів та студентів у ХНУВС створений Університет культури, який діє на громадських засадах. Спортивний клуб Харківського національного університету внутрішніх справ об'єднує секції з різних видів спорту – з тайського боксу, самбо, дзюдо, спортивного рок-н-ролу та інших.

Колишні курсанти отримують направлення на службу в підрозділи МВС, студентам надається допомога при влаштуванні на роботу в структури органів державної влади, міністерств, відомств, державних установ, правоохоронних органів, банків.

comments powered by HyperComments