Заслужені артисти України влаштували свято для поранених бійців АТО у військовому шпиталі

Вівторок, 20 грудня 2016, 13:07
Вони дали благодійний концерт у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону
Заслужені артисти України влаштували свято для поранених бійців АТО у військовому шпиталі

Концерт пройшов  за ініціативи 9-го Гарнізонного будинку офіцерів.

На початку заходу усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх полеглих борців за свободу під час Євромайдану та у зоні АТО.

Під час творчої зустрічі для військових пролунали ліричні та військово-патріотичні музичні композиції, а також народні українські пісні, у виконанні заслужених артистів України Яна Костирка та Наталі Шкурко, фіналісту телепроекту «Народна зірка» Марії Горобцової й лауреату телешоу «Україна має талант» Олександра Кварти.

«Ми сьогодні відчули феєрверк позитиву і справжню підтримку з боку естрадних зірок, - ділиться враженнями військовослужбовець з позивним «Професор». - Для нас - простих військових - кожна така зустріч з артистами, волонтерами чи юними патріотами є справжнім святом, що сприяє високому бойовому духу. А останнє сильніше за надсучасну зброю і дуже ефективно діє проти окупантів».

Завершився благодійний концерт акапельним виконанням пісні «Червона рута», а також неформальним спілкуванням українських воїнів з артистами та спільним фотографуванням на згадку про приємний день. 

Нагадаємо, що вчора до Харкова привезли шістьох бійців, поранених на Світлодарській дузі. Один з постраждалих – боєць з позивним «Професор». Того дня він разом зі своєю групою виконував спецоперацію. Але дійти до передбачуваного пункту бійцям не вдалося. Противник накрив дуже щільним вогнем.

«У мене поранення середньої тяжкості, а у решти мінно-вибухові травми. В одного контузія, і два хлопця з мінно-вибухових – стрибаюча міна. Взимку вони зазвичай погано працюють, тобто їм пощастило, посікло ноги, а могло перерізати на навпіл. По нас працювали міномети, ледь-ледь, по нам працювали мабуть підствольні гранатомети і стрілецька зброя. Дуже грамотно була побудована оборона, тобто мінімальними засобами завдати максимальної удар», – розповідає боєць ВСУ.

comments powered by HyperComments