Харківській зоопарк після реконструкції може увійти в Європейську асоціацію зоопарків/ Фото

Сергій  |  Четвер, 22 грудня 2016, 12:11
Рішенням сесії міськради на комплексну реконструкцію Харківського зоопарку передбачено виділити 100 млн грн.
Харківській зоопарк після реконструкції може увійти в Європейську асоціацію зоопарків/ Фото

Нагадаємо, що у вересні перший заступник міського голови Ігор Терехов повідомив, що завдяки реконструкції Харківський зоопарк може увійти до Європейської асоціації зоопарків та акваріумів. Це надасть можливість отримувати нових тварин. Планується, що після реконструкції зоопарку передадуть білих ведмедів, жирафів, бегемотів, а також нові види мавп.

За словами міського голови Генадія Кернеса, з Єрусалимського зоопарку  у Харків можуть передати кенгуру, лемурів та зебр. 

Реконструйовано буде місце для проживання білих ведмедів, а також, можливо, пінгвінів.

«Реконструкція зоопарку буде поетапною. Зараз ми реконструюємо слоновник. Скоро приступимо до реконструкції обезьянника. Наше головне завдання - це зберегти зоопарк і урізноманітнити його колекцію», - повідомив журналістам Геннадій Кернес.

22 листопада Ігор Терехов під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Крістіаном Альбертусом Бассоном, зокрема, відзначив:  "Ми хотіли б ще, щоб в нашому зоопарку жили горили".

Також у кінці вересня проект реконструкції Харківського зоопарку був представлений  в Белфасті (Північна Ірландія) на щорічній конференції Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA) і схвалений учасниками.

Нагадаємо, що вчора депутати міськради проголосували головний фінансовий документ міста на 2017 рік

Фото - Сергій Козлов.

comments powered by HyperComments