Юлія Світлична і Степан Полторак приймуть участь у святкуванні 85-річчя академії Національної гвардії України

П'ятниця, 23 грудня 2016, 16:15
Святкові заходи пройдут 26 грудня
Юлія Світлична і Степан Полторак приймуть участь у святкуванні 85-річчя академії Національної гвардії України

Цей відомий навчальний заклад зазнав великих змін з початком проведення АТО.

Так, першими екіпажами нового бронетранспортера БТР 4Є були викладачі кафедри стрільби та озброєння і кафедри тактики Академії. Згодом в Академії були створені курси підготовки екіпажів БТР 4Є, викладають де, саме ці бойові викладачі. За замовленням Академії КБ Морозова виготовило спеціальний тренажер для підготовки екіпажів БТР 4Є.

Протягом багатьох місяців в зоні АТО знаходились офіцери Академії – тиловики, автомобілісти, зброярі, виховники, які приймали участь у створенні підрозділів, що ефективно  виконували свої завдання в таких тяжких умовах і такий тяжкий час. Загалом на сьогоднішній день 9О % офіцерського складу навчального закладу прийняли участь в проведенні антитерористичної операції та, безпосередньо, в бойових діях.

Змінено і програму навчання курсантів. Впродовж усієї антитерористичної операції, викладачі всіх кафедр, враховуючи набутий досвід, та, аналізуючи хід конфлікту, наповнюють програми матеріалом, враховуючи вже потреби сьогодення. Основний наголос робиться на практичних заняттях, їх кількість постійно зростає.

Троє з вихованців навчального закладу нагороджені державною нагородою України орденом Данила Галицького, це – майор Ілля Кузьмініч, старші прапорщики Юрій Хлистун та Ігор Вавілонський. Дванадцять вихованців загинули під час бойових дій.

Серед почесних гостей 26 грудня - голова ХОДА Юлія Світлична , Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак,  заступник міністра МВС України генерал-полковник Сергій Яровий, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров, представники керівництва міста та керівники вищих навчальних закладів Харківщини. 

Святкові заходи розпочнуться о 12:00 з відкриття нових приміщень, що будуть введені в експлуатацію з нового року – навчально-спортивного комплексу (включає в себе залу для ігрових видів спорту, залу для кросфіту, відновлювальний центр, залу рукопашного бою) та сучасної лінгафонної аудиторії для забезпечення ефективного вивчення іноземних мов, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації. У програмі урочистостей - привітання особового складу навчального закладу, вручення державних та відомчих нагород, ордерів на житло та святковий концерт. У програмі урочистостей - привітання особового складу навчального закладу, вручення державних та відомчих нагород, ордерів на житло та святковий концерт.

comments powered by HyperComments