У обласному будинку дитини №2 проводяться відновлювальні роботи після пожежи

Понеділок, 26 грудня 2016, 14:31
Подачу електроенергії поновлено від мобільних електростанцій
У обласному будинку дитини №2 проводяться відновлювальні роботи після пожежи

Нагадаємо, що 25 грудня о 16:10 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у Комунальному закладі охорони здоров’я "Обласний будинок дитини №2" м. Харкова, що розташований за адресою: м. Харків, вул. Кузнецька, 1. 

В підвальному приміщенні трапилось коротке замкнення кабельного господарства в електричному щиті. Горів силовий електрокабель в об’ємі близько 5-ти метрів погонних. Вогонь був ліквідований рятувальниками за допомогою порошкових вогнегасників вже о 16:29.

В результаті горіння полімерних матеріалів кабельного обплетення утворилось щільне задимлення на першому поверсі дитячого будинку, токсичність якого загрожувала життю та здоров’ю малюків. Тому керівником гасіння пожежі негайно було прийнято рішення евакуювати всіх, хто знаходився у небезпечній зоні. Рятувальники разом із співробітниками адміністрації об’єкту на руках перенесли в інший корпус 33 дитини та вивели 7 чоловік персоналу. Також були евакуйовані особисті та спальні речі, дитячі ліжка та інше майно.

Через пошкодження електрощитової в дитячому будинку було припинене електроживлення. Аби забезпечити тимчасове освітлення закладу та можливість харчування дітей рятувальники організували подачу електроенергії від мобільних електростанцій, котрі є на озброєнні підрозділів ДСНС. Всього були задіяні 2 бензинових та 1 дизельна електростанція загальною потужністю понад 50 кВт, котрі забезпечили тимчасову роботу харчового блоку та освітлення двох спальних корпусів.

Аварійні служби міста і області наразі проводять відновлювальні роботи.

На місці пожежі працювала оперативна група на чолі з начальником ГУ ДСНС України у Харківській області Олександром Волобуєвим. Всього в ліквідації наслідків пожежі брало участь 7 пожежно-рятувальних підрозділи, 8 одиниць рятувальної техніки та біля 40 осіб особового складу, - повідомили в ГУ ДСНС України у Харківській області .

comments powered by HyperComments