Місто готове підтримати будівництво багатоквартирних будинків для ветеранів АТО

Четвер, 29 грудня 2016, 12:42
Про це було заявлено під час зустрічі міського голви Генадія Кернеса з учасниками АТО і представниками громадських організацій
Місто готове підтримати будівництво багатоквартирних будинків для ветеранів АТО

Нагадаємо, що останню сесію міськради учасники АТО пікетували, вимагаючи виділитти в місті землю під індивідуальне будівництво. Згідно з законодавством, кожному з учасників АТО гарантується  0,1 га під індивідуальне будівництво та 0,01 га під гараж, а у Харкові зареєстровано близько 7 тис. учасників бойових дій на сході країни.

За словами Геннадія Кернеса, місто готове підтримати будівництво багатоквартирних будинків для ветеранів.

«Ми знайдемо потрібні ділянки, і таким чином ваше право на землю і житло будуть реалізовані. Що стосується недавно приєднаних до міста територій, таких як Кулиничі, там давно живуть люди, ведуть господарство і городи, у них не можна відібрати. Ми також розуміємо, що будуватися будуть одиниці, в основному, мова йде про продаж», - зазначив Геннадій Кернес.

Представник цивільного корпусу «Азов», радник голови ХОДА Олег Ширяєв зазначив, що міськрада надає вигідні умови для пільгового кредитування учасникам АТО (наприклад, сімейні учасники АТО можуть взяти безвідсотковий кредит на 15 років з первинним внеском 5%). «По суті - це краще будь-якої компенсації. Якщо людина може платити - це вигідніше, ніж знімати квартиру», - додав Олег Ширяєв.

Геннадій Кернес запропонував ветеранам вибрати трьох представників, які будуть затверджені радниками міського голови. «Ви прийшли з кількома запитаннями - виділення земельних ділянок, матеріальна допомога, будівництво стели на 18-му кладовищі, де поховані 22 військових. Стела буде, що стосується матеріальної допомоги - вона призначена всім, хто її потребує, пишіть заяви, є варіанти вирішення і в частині першого внеску за квартиру. Пропозиції по виділенню землі будуть розглянуті на сесії міської ради. Ми готові допомагати вам на прийомах, на таких зустрічах, які націлені на результат. Ставте завдання, а ми їх вирішимо», - підкреслив Геннадій Кернес.

«Ми розуміємо, що на всіх придатної землі в Харкові не вистачить, тому пропонуємо кілька варіантів вирішення питання - будівництво кооперативних багатоповерхівок, виділення ділянок на кордоні міста, грошова компенсація за відмову від землі», - сказав в ході зустрічі представник Спілки ветеранів АТО Анатолій Козловський.

Також нагадаємо, що 19 сімей учасників АТО вже подали всі документи для придбання пільгових квартир. Всього квартири за обласною програмою в цьому році зможуть придбати близько 30 сімей учасників АТО  За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної вартість житла для учасників АТО було зменшено на 6%. Рішенням сесії Харківської міської ради діти учасників АТО, які загинули під час несення служби, будуть безкоштовно харчуватися в школах і дитячих садках Харкова.

comments powered by HyperComments