Харківські скаути поширювали Віфлеємський вогонь миру

Вівторок, 3 січня 2017, 12:08
Члени організації «Пласт» «Станиці Харків», перейнявши естафету колег із Києва, поширювали Вифлеємський вогонь миру Слобожанщиною та в Харкові.
Харківські скаути поширювали Віфлеємський вогонь миру

Харківські скаути завітали до чотирьох десятків різних закладів та установ, а також до приятелів «Пласту»: храми різних конфесій, школи, медичні заклади, органи місцевого самоврядування, волонтерські об`єднання, станиця «Пласту», суспільно-активні громадяни Харкова.

Нагадаємо, наприкінці минулого року члени організації «Пласт» – однієї з найбільших національних молодіжних скаутських організацій 20 грудня зустрілися з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною, щоб передати Віфліємський вогонь миру. Традицію передавати до різних країн світу вогонь, який запалюється на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі, започаткували скаути Австрії. Україною Віфлеємський вогонь миру поширюють члени «Пласту» – Національної скаутської організації України.

Діяльність НСОУ «Пласт» спрямована на сприяння всебічному патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. «Пласт» використовує власні методи навчання. Основні принципи містять у собі добровільне членство, освіту і навчання через гру та працю, поступову систему вдосконалення та випробувань, заохочення ініціативи та самоврядування, сприйняття природи і життя в природі, підтримку особливих інтересів і талантів дітей та молоді. На відміну від більшості скаутських організацій у світі, де членство обмежене 25-річним віком, членство в «Пласті» є пожиттєвим і структурованим ієрархічно. Крім України, «Пласт» також офіційно існує у восьми країнах: всі організації об’єднуються у Конференцію українських пластових організацій. НСОУ «Пласт» «Станиця Харків» на сьогодні нараховує близько 120 людей.

comments powered by HyperComments