На інтерактивну мапу сміттєзвалищ Харківщини нанесено 37 об’єктів

П'ятниця, 6 січня 2017, 07:37
Притягнуто 5 посадових осіб місцевих органів влади. Їх оштрафували на загальну суму 4250 гривень
На інтерактивну мапу сміттєзвалищ Харківщини нанесено 37 об’єктів

Про результати роботи електронного сервісу «Ecomapa.gov.ua» повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА.

«Від початку роботи інтерактивної мапи - з вересня 2016 року - обласна державна адміністрація отримала 37 повідомлень від мешканців області про виявлені смітники. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування займаються їх ліквідацією та приведенням території до належного санітарно-екологічного стану. На даний час вже підтверджено інформацію про ліквідацію 25% виявлених несанкціонованих сміттєзвалищ», - уточнили в Департаменті екології та природних ресурсів.

За несвоєчасну ліквідацію виявлених громадянами смітників до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб місцевих органів влади. Їх оштрафували на загальну суму 4250 гривень.

Головам Харківської, Вовчанської, Золочівської, Дергачівської, Нововодолазької та Валківської районних державних адміністрацій було надано обов’язкові до виконання приписи.

Довідка. За дорученням Кабінету Міністрів України, упродовж липня-серпня 2016 року в Харківській області районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування було проведено інвентаризацію організованих місць видалення твердих побутових відходів та несанкціонованих сміттєзвалищ.

Вказані дані було направлено до Міністерства екології та природних ресурсів України для створення інтерактивної мапи сміттєзвалищ.

Електронний сервіс «Ecomapa.gov.ua» запрацював у вересні 2016 року. Громадяни в онлайн-доступі вносять до сторінок сервісу «Ecomapa.gov.ua» інформацію щодо виявлених несанкціонованих сміттєзвалищ (з геолокаційною прив’язкою). Вказані відомості оперативно опрацьовуються, наносяться на електронну мапу та направляються у вигляді звернень до відповідних органів влади.

comments powered by HyperComments