В Україні подорожчає риба - експерт

Понеділок, 16 січня 2017, 07:13
Імпортна риба і морепродукти будуть дорожчати в Україні через зростання курсу долара і євро.
В Україні подорожчає риба - експерт

Про це кореспонденту Голос.UA заявив директор Української асоціації торгових мереж Олексій Дорошенко. Експерт зазначив, що власної риби в країні практично немає через закінчення сезону вилову. А тієї риби, що виловлюється в межах країни, недостатньо для внутрішнього ринку.

«Ми рибу зараз в основному імпортуємо. Імпорт, зрозуміло, більш дорогий, ніж українська продукція. Тому імпортна риба дорожчатиме в тому числі і з-за того, що росте курс долара і євро », - заявив Дорошенко.

Експерт також пояснив, що в січні переукладаються контракти на поставку риби в Україну: «Відповідно, при укладанні нових контрактів, ми вже повинні будемо платити за поточним курсом. Курс євро і долара, як відомо, в даний час високий. Відповідно, це позначиться на вартості імпортної морської риби і морепродуктів. Ціна на рибу підвищиться рівно на стільки, наскільки подорожчав курс долара. Подорожчав він на 4%, ось на 4% подорожчає і вся риба і морепродукти».

Це не єдине подорожчання, з яким, можливо, доведеться зіткнутися мешканцям Харкова. Як повідомляла «Справжня варта», проїзд в метро може подорожчати до 4 гривень.

comments powered by HyperComments