Харків'яни з 24 січня можуть залишитися без опалення та гарячої води

П'ятниця, 20 січня 2017, 11:35
Причина - борги КП "Харківські теплові мережі" перед НАК "Нафтогаз України", яка не надало підприємству номінації природного газу на січень
Харків'яни з 24 січня можуть залишитися без опалення та гарячої води

Як повідомили у КП "Харківські теплові мережі", можливе припинення або часткове обмеження надання послуг з опалення та постачання гарячої води.

18 січня підприємство отримало повідомлення ПАТ «Харківміськгаз» про необхідність самостійно припинити споживання природного газу. У разі невиконання цієї вимоги припинення постачання газу буде здійснено примусово. Наслідком цього стане значне зниження температури теплоносія та зниження якості наданих послуг.

Відсутність номінацій НАК "Нафтогаз України" пов’язує з невиконанням графіку та неоплатою поточного споживання природного газу. Відповідна інформація розміщена на сайті НАК "Нафтогаз України" та на офіційній сторінці постачальника у мережі Фейсбук. КП "Харківські теплові мережі" визнає наявність заборгованості. Але при цьому заборгованість державного бюджету перед КП "Харківські теплові мережі" по компенсації наданих населенню пільг та субсидій складає 496 млн.грн. Це заборгованість за листопад-грудень 2016 р. У грудні 2016 р. розрахунки по компенсації пільг та субсидій взагалі не проводились. В результаті не були проведені розрахунки за газ на суму 220 млн.грн. У січні оформлені та надані до НАК "Нафтогаз України" спільні протокольні рішення на суму 330 млн.грн., тобто необхідна сума у 250 млн.грн повністю може бути оплачена за рахунок бюджетних коштів. Однак, постачальник відмовляється враховувати ці гарантовані державою суми у погашення заборгованості до моменту фактичного отримання коштів на рахунок.

Адміністрація  "Харківські теплові мережі" сподівається , що ситуація, яка виникла з постачанням природного газу, буде вирішена шляхом переговорів та жодним чином не позначиться на добробуті харків’ян.

Нагадаємо, що Харківська ТЕЦ-5 – найбільший боржник серед підприємств регіону перед НАК «Нафтогаз України». Сумарна прострочена заборгованість підприємств Харківщини за газ для виробництва теплової енергії складає 1,5 млрд грн.

comments powered by HyperComments