Школи Харківщини отримали 1419 комплектів комп'ютерного обладнання з Китаю - Світлична

П'ятниця, 20 січня 2017, 14:10
Голова ХОДА оглянула новий комп'ютерний клас
Школи Харківщини отримали 1419 комплектів комп'ютерного обладнання з Китаю - Світлична

"Завдяки хорошій взаємодії з Кабінетом Міністрів України і тому, що Харківська область має авторитет у міжнародних партнерів, нам вдається залучати в регіон істотну матеріальну допомогу», - зазначила Юлія Світлична, під час огляду Харківській спеціалізованої школи I-III ступенів № 62.

За інформацією Юлії Світличної, в цілому школи Харківщини отримали 1419 комплектів комп'ютерного обладнання з Китайської Народної Республіки.

«Це найбільша партія такого навчального обладнання, яку поставлено ​​у загальноосвітні навчальні заклади області за останні роки. Комп'ютери встановлюють у сільських і міських школах області, - сказала Юлія Світлична. - Освіта повинна бути однаково якісною і доступною для дітей і в селі, і в місті. Робимо акцент на сільську освіту і продовжуємо впроваджувати нові технології».

Народний депутат України Олександр Кірш, який взяв участь у передаванні техніки школі, зазначив: дуже важливо, щоб діти мали всі можливості стати справжніми професіоналами.

Нагадаємо, що 1419 комплектів комп'ютерного обладнання Харківська область отримала відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки. Переоснастити, в першу чергу, школи нашого регіону вирішили у зв'язку з лідируючими позиціями області у сфері освіти, активною участю в міжнародних проектах (в тому числі «Go Camp») і створенням мережі опорних шкіл. Устаткування отримає 141 загальноосвітній навчальний заклад районів і міст області. Кожен поставлений комп'ютер повністю відповідає сучасним вимогам і має ліцензійне програмне забезпечення.

comments powered by HyperComments