Що роблять люди з «Харківводоканалу» житлових будинків

Середа, 25 січня 2017, 05:13
Бригади КП «Харківводоканал» прибирають кригу біля житлових будинків і з магістралей міста.
Що роблять люди з «Харківводоканалу» житлових будинків

У Харкові працює порядку 18 бригад, половина з яких зайнята усуненням аварій на мережах, ще дев'ять – благоустроєм території і прибиранням криги після поривів. Водотрест готовий допомогти й іншим комунальним службам у прибиранні взимку, якщо цього буде вимагати ситуація.

«Ми працюємо цілодобово. Дві бригади працюють вночі. Аварії усуваємо своєчасно. Але при мінусовій температурі будь-який порив призводить до криги, і наші бригади протягом декількох днів після ремонту її прибирають, щоб забезпечити заїзд до житлових будинків і проїзд на дорогах», – повідомив директор Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Владлен Волков.

У бригаді у середньому працює п'ять чоловік, прибирають кригу спецтехнікою, в тому числі придбаною у минулому, 2016-му, році. А це – дев'ять екскаваторів JCB та десять спеціальних аварійно-ремонтних автомобілів.

Владлен Волков зазначив, що завдяки поступовому відновленню мереж і техніки, яка дозволяє працювати більш оперативно, в тому числі в умовах обмеженого простору, на великій глибині і в будь-який час доби, кількість поривів щорічно скорочується.

«За останні три роки кількість поривів на мережах зменшилася в середньому на 1 тис. Цього року підприємство планує замінити близько 20 км мереж. Всього на підприємстві працює понад 300 одиниць техніки», – повідомив очільник комплексу вводопостачання.

Заодне у Харкові працюють бригади, які прибирають бурульки і полій з дахів житлових будинків. Заявки на ліквідацію бурульок приймають центральна диспетчерська Департаменту житлового господарства, міська інформаційно-диспетчерська служба «15-62», ділянки КП «Жилкомсервіс» та КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство».

comments powered by HyperComments