На Харківщині майже 5 тисяч учасників АТО отримали документи на землю

Четвер, 26 січня 2017, 12:42
25 січня більше сотні учасників АТО отримали виписки з Держземкадастру про реєстрацію земельних ділянок для ведення індивідуального садівництва
На Харківщині майже 5 тисяч учасників АТО отримали документи на землю

«Хлопцям видають узгоджену землевпорядну документацію. Йдеться про 75 земельних ділянок під садівництво площею 12 соток. Це земельні ділянки для ведення індивідуального садівництва біля селища Солоницівка і 28 ділянок у межах селища Руська Лозова Дергачівського району», - поділився інформацією начальник штабу Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Владислав Якименко.

Він також повідомив, що учасники АТО в Харківській області вже створили 15 садових товариств. При цьому деякі товариства, такі як «Вільхівська слобода» Харківського району, вже проходять стадію оформлення документів про входження у межі населених пунктів.

«За підтримки ХОДА та Головного управління Держгеокадастру зараз кожен учасник АТО має можливість отримати обрану ним земельну ділянку в області, - зазначив Владислав Якименко. - Також ветерани АТО активно користуються обласною житловою програмою. Планується, що члени садового товариства у Чугуївському районі за допомогою програми «60 на 40» зможуть побудувати котеджі, використовуючи швидку канадську технологію».

Юрист ГУ Держгеокадастру в Харківській області Костянтин Рибалко підкреслив, що на даний момент найбільшу кількість ділянок під садівництво для ветеранів АТО було виділено в Харківському районі - 476, у Дергачівському - 246, а також у Чугуївському і Зміївському районах - по 201 ділянці.

«На даний момент на оформлення земельних ділянок до Головного управління надійшло 5 тис. 215 заяв від учасників АТО. Розглянувши заяви, ми видали 4 тис. 779 дозволів на розробку землевпорядної документації на загальну площу 5 тис. 965,84 га. Видано 2 тис. 922 накази про затвердження землевпорядної документації та передачу у власність 2 тис. 923 земельних ділянок загальною площею 3 тис. 407,06 га», - навів дані Костянтин Рибалко.

Також нагадаємо, що 19 сімей учасників АТО вже подали всі документи для придбання пільгових квартир. Всього квартири за обласною програмою в цьому році зможуть придбати близько 30 сімей учасників АТО  За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної вартість житла для учасників АТО було зменшено на 6%. Рішенням сесії Харківської міської ради діти учасників АТО, які загинули під час несення служби, будуть безкоштовно харчуватися в школах і дитячих садках Харкова.

comments powered by HyperComments