Цьогорічний опалювальний сезон на Харківщині пройде без проблем - заступник голови ХОДА

Юлія  |  Четвер, 26 січня 2017, 14:03
Перспективним напрямком у новому сезоні буде використання альтернативних видів палива
Цьогорічний опалювальний сезон на Харківщині пройде без проблем - заступник голови ХОДА

Протягом всього часу серйозних аварійних ситуацій зафіксовано не було. На даний момент йде підготовка до наступного опалювальний сезону. 

Євген Шахненко, заступник голови Харківської облдержадміністрації, розповів, що цьогорічний опалювальний сезон в цілому проходить стабільно.  Серйозних аварійних ситуацій, викликаних несприятливими погодними умовами, не було. Під час наявних сбоїв всі аварійні служби діяли оперативно та швидко брали ситуацію під свій котроль. 

“Таких серйозних аварійних ситуацій у нас не було, – зазначив він, – з технічної точки зору. У нас було більше 4 000 абонентів відключено від газу у Великобурлуцькому районі у зв’язку з аварійної ситуацією. Але тут оперативно спрацювала і облдержадміністрації,  і служби Облгазу. І протягом доби проблема була вирішена”. 

Крім того, зараз ведеться ефкективна робота по очищенню доріг. Відповідні служби діють оперативно, всі необхідні матеріали є в наявності. Шахненко підкреслив, що незважаючи на неспрятливі  погодні умови, дороги на Харківщині не були перекриті. Крім того, не було припинення енергопостачання. Проте на випадок виникнення аварійних ситуацій готові діяти 35 аварійних бригад, які забезпечені всім необхідним приладдям. Так що тут ситуація залишається під контролем. Так що з технічної точки зору проблем немає, і опалювальний сезон має завершитися без проблем. 

На даний момент йде підготовка до нового опалювальний сезону. Вже було визначено, над якими проблемних місцями слід попрацювати у першу чергу і що варто зробити, щоб поліпшити технічну базу. Крім того, перспективним напрямком буде використання альтернативних видів палива.

“Ми на 20% зменшили вживання газу, – розповів  Євген Шахненко, – це дитсадки, школи, лікарні.  Минулого року порядку 70 котелень ми переоснастили та замінили газ на альтер6ативне паливо. Зазвичай це пілети, брикети та вугілля,  які нормально використовуються.  Вже є технології. Безумовно, ми не збираємося на цьому зупинятися. По рівню газозаміщення, використання енергозберігаючих технологій та заходів, які тут проводяться, ми минулого року були на першому місці. А в цьому також залишаємосч в лідуючих позиціях. Ми не зупиняємося та дуже серйозно привертаємо інвесторів”.  

Він розповів, що на Харківщині є власні інвестори. Один з таких забезпечив Шевченківську районну лікарню добре облаштованою котелнею, яка отоплюється вугіллям. Крім того, вже є потенційні інвестори з Києва. “Звичайно, хотілося би більш глобальних проектів, які сьогодні розробляються в Лозовій, – додав він, – там Європейській інвестиційний банк дає кошти на проект для всіх теплопунктів декількох мікрорайонів”. 

Нагадаємо, що раніше в облдержадміністрації заявили, що загрози відключення тепла на Харківщині немає. Деякі складності у взаєморозрахунках між підприємствами області не носять системного характеру.

comments powered by HyperComments