У І кварталі року лави ЗСУ поповнять півтисячі контрактників із Харківської області

Четвер, 26 січня 2017, 21:42
На базі Харківського обласного військового комісаріату пройшла нарада з питань підготовки до весняного призову, комплектування ЗСУ за контрактом та територіальної оборони.
У І кварталі року лави ЗСУ поповнять півтисячі контрактників із Харківської області

У нараді, скликаній за дорученням заступника глави ХОДА Олександра Скакуна, взяли участь представники ХОВК, військові комісари районів області та міста Харків, представники РДА.

«Реалізація в області засад державної політики у галузі забезпечення обороноздатності держави знаходиться під пильним особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної. Керівник області ставить задачу безумовного виконання плану з призову та комплектування війська за контрактом у повному обсязі, - підкреслив у ході наради директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов. - При цьому ми маємо забезпечувати не тільки кількісні показники, а й принципово підходити до якості кандидатів у військо та забезпечити поповнення ЗСУ підготованими, кваліфікованими та мотивованими кадрами».

За інформацією Олексія Максимова, у першому кварталі 2017 року Харківська область планує залучити до служби за контрактом 570 військових. Крім того, під час весняної призовної кампанії регіон має спрямувати до лав армії до 1500 призовників.

У 2016 році Харківщина стала одним з лідерів за цим напрямком роботи, укомплектувавши контрактне військо 3225 військовослужбовцями та поповнивши ЗСУ майже 2000 призовниками.

«Крім того, важливою складовою забезпечення обороноздатності країни є розвиток та підтримка заходів територіальної оборони. У минулому році з ініціативи голови ХОДА на ці цілі було спрямовано понад 2,5 млн грн з обласного бюджету. Було придбано спеціальне обладнання, засоби зв’язку, навчальну зброю тощо. У цьому році на територіальну оборону планується спрямувати близько 3 млн грн», - розповів Олексій Максимов.

У ході наради директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА також вручив нагороди Міністерства оборони військовослужбовцям Харківщини за сумлінну службу протягом понад 20 років.

comments powered by HyperComments