Харківську "Солідарність" підтримали громадські активісти

Понеділок, 30 січня 2017, 15:58
Підтримка влади та курс на консолідацію громадянського суспільства
Харківську "Солідарність" підтримали громадські активісти

Під такими гаслами відомі харківські активісти заявили про свої наміри приєднатися до команди харківської територіальної організації партії «БПП - «Солідарність».

"Хочу бути не серед тих, хто говорить, а серед тих, хто діє", - заявила Марія Андреас, виконавча директорка БФ «Майбутнє Нації». Зокрема, вона зазначила, що реальні справи та результати, які показала команда влади за останні три роки, спонукала її зробити свій однозначний вибір – «Я хочу йти до команди губернатора, до команди «Солідарності», Хочу працювати разом з ними. Бо це саме ті люди, які можуть, хочуть і будуть щось робити в нашій країні»

Наразі, громадянське суспільство сьогодні це різнобарвний загал експертів, професіоналів, волонтерів. Саме їх досвід та небайдужа громадянська позиція часів революції Гідності та війни на Донбасі дозволили Україні встояти. Із внутрішнім ворогом під назвою «корупція» закликав ще активніше боротися громадський активіст Дмитро Марінін. «Мені вже доволі багато років, я вмію аналізувати. Я вирішив, що єдина команда, яка щось робить для нашого регіону, це команда «Солідарності», - пояснив він свою позицію.

Активісти зазначили, щоб домогтися необхідних результатів, необхідно діяти разом та пропонувати власні проекти, які можуть бути корисними для області. Зокрема, результатами такого співробітництва у сфері розвитку малого та середнього бізнесу поділився голова «Асоціації приватних роботодавців» Олександр Чумак: «У вересні минулого року ми підписали меморандум про співробітництво з ХОДА і в його межах реалізовуємо конкретні проекти. Один із них – це бюджетний аналіз програм обласного розвитку, який зараз знаходиться на етапі отримання перших результатів. До цього цим ніхто не займався. Це унікальний проект».

«Не таємниця, що наш регіон дуже складний, – розповіла Світлана Резван, – уже декілька разів наше громадянське суспільство програвало, бо ми не вміємо консолідуватися. Ми не можемо правильно поставити пріоритети». Вона зазначила, що як свідомий громадянин вірить та підтримує політику Президента України Петра Порошенка, й відповідно президентської партії та державним посадовцям, яких призначив Президент, зокрема, голові Харківської облдержадміністрації Юлії Світличній.

«Юлія Олександрівна завжди виступає на боці справжніх патріотів своєї держави, вона сповнена наснаги розбудовувати нашу країну, тому я на її боці», – підкреслила громадська активістка.

Активісти порадили експертам та представниками різних громадських організацій ділитися ідеями та проектами, які в подальшому можуть принести користь Харківському регіону. Для цього можна особисто звертатися до радників голови ХОДА, які готові йти на контакт (серед них, зокрема, Віктор Трубчанов); брати участь в конкурсах, які проводить облдержадміністрація; долучатися до реалізації спільних проектів; моніторити сайти, де розміщується інформація про грантові програми та час від часу проводяться безкоштовні майстер-класи та вебінари для громадських активістів. Вони впевнені, що це принесе більше користі, ніж просто критика.

comments powered by HyperComments