Скнари-іноземці намагалися "за копійки" підкупити прикордонників

Понеділок, 13 лютого 2017, 19:28
Хабар конфісковано, іноземців завернули назад
Скнари-іноземці намагалися "за копійки" підкупити прикордонників

Під час здійснення прикордонного контролю потягу «Баку-Харків» охоронці кордону виявили два громадянина Азербайджану  1975 та 1980 років народження. Як з’ясували прикордонники під час перевірки, їм було заборонено в’їзд в Україну. Намагаючись «вирішити питання» щодо безперешкодного перетину державного кордону, іноземці запропонували правоохоронцям хабарі в розмірі 5 тисяч рублів РФ та 50 доларів США.

Прикордонники від неправомірної вигоди категорично відмовилися. Факт пропонування хабара зафіксували встановленим порядком та направили повідомлення співробітникам Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Після проведення працівниками Національної поліції необхідних процесуальних дій іноземцям було відмовлено у в’їзді в Україну та повернуто до Росії, - повідомили у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, що харківських прикордонників очолив штабіст з Чопа  Нового начальника Харківського прикордонного загону Олександра Осадчука було представлено 27 січня.

comments powered by HyperComments