Місцевим депутатам підвищуватимуть рівень компетентності

Вівторок, 21 лютого 2017, 18:03
А також їхню грамотність
Місцевим депутатам підвищуватимуть рівень компетентності

У Харкові стартує школа політичної освіти, метою якої є підвищення рівня компетенції депутатів місцевого самоврядування, а також їхньої грамотності в тих сферах, які охоплюють життєдіяльність міста.

Про це повідомив один з організаторів школи, депутат Харківської міськради Габріел Михайлов.

"Депутатам виборці довірили високу місію - представляти їхні інтереси у місцевих радах. Зараз ми бачимо, наскільки змінюється законодавство, наскільки швидко відбуваються процеси, пов'язані з життєдіяльністю нашого міста. Тому ми хочемо допомогти депутатам підвищити рівень їхньої політичної освіти та інформованості щодо того, що відбувається в країні і в місті", - сказав він.

Михайлов зазначив, що в рамках школи проведуть лекції і семінари на тему освіти, соціальної сфери, культури, житлово-комунального господарства. Слухачами стануть не лише депутати, а й представники громадських організацій, студенти та школярі.

Перше заняття школи політичної освіти вже пройшло, воно було присвячене гендерній політиці. Доповідачами виступили директор Гендерного центру, доцент Харківського національного університету міського господарства (ХНУМГ) ім. Бекетова Наталія Бібік, координатор проектів Гендерного центру, доцент ХНУМГ Галина Фесенко, радник з інформаційних технологій КП «МІЦ» Олександр Попов, депутат міської ради Ольга Чічіна, старший координатор з питань гуманітарного реагування Фонду народонаселення ООН в східних областях України Олена Кочемировська.

Раніше голова Харківськох облдержадміністрації Юлія Світлична зазначала, що серед найактуальніших проблем Харківщини  є забезпечення виборчого права для вимушених переселенців, біженців і мігрантів на виборах місцевого рівня.

comments powered by HyperComments