Світлична вибила стипендії студентам - Гройсман/ Фоторепортаж

П'ятниця, 24 лютого 2017, 12:24
Мінсоцполітики 21 лютого відправило гроші на соцстипендії в Харківську область – 1 мільйон 350 тисяч гривень
Світлична вибила стипендії студентам - Гройсман/ Фоторепортаж

"На початок лютого було перераховано ще 430 тисяч гривень. У вас дуже серйозна голова ХОДА. Вона може вибити будь-які стипендії», - відзначив  Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі студентами ХНУМГ ім. О.М. Бекетова.

За словами директор Департаменту соціального захисту ХОДА Юрій Шпарага, цих коштів достатньо для того, щоб виплатити заборгованість, яка виникла в січні, а також своєчасно здійснювати поточні виплати всім студентам області, які мають право на соціальну стипендію.

«Новий порядок виплати стипендій було введено з 1 січня: академічні стипендії за успіхи у навчанні виплачують через Міністерство освіти, а соціальні стипендії для незахищених категорій громадян - через Міністерство соціальної політики. Затримка з виплатами соціальних стипендій виникла через те, що в органів соцзахисту не було реєстрів студентів. Потрібен був час, щоб сформувати базу та подати заявки до Міністерства соціального захисту. Голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання провести цю роботу в найкоротший час. У результаті Харківська область вже отримала необхідні кошти в повному обсязі», - розповів Юрій Шпарага.

Він повідомив, що кошти, які надійшли в область 22 лютого, вже перераховані вишам. Студенти отримають стипендії найближчим часом.

Нагадаємо, що вчора у Харкові на заводі "ФЕД" відбулася нарада з питань авіабудування, в якій узяли участь голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, прем`єр-міністр України Володимир Гройсман та інші члени уряду.

comments powered by HyperComments