Ми зацікавлені в продовженні програми з навчання держслужбовців в Берліні - Світлична/ ВІДЕО

Середа, 15 березня 2017, 13:55
Держслужбовців з Харківської області повинні вивчати впровадження реформ в Європейському Союзі
Ми зацікавлені в продовженні програми з навчання держслужбовців в Берліні - Світлична/ ВІДЕО

На цьому наголосила 15 березня голова ХОДА під час зустрічі з директором Європейської академії Берліна Екертом Штратеншульте.

Екерт Штратеншульте зазначив, що німецька сторона зацікавлена ​​в продовженні співпраці в рамках програми. Її планують дещо змінити і проводити частину навчання віддалено, а частину - безпосередньо в Берліні, де учасники зможуть поспілкуватися і подискутувати з експертами.

«Також ми пропонуємо семінар, який називається «Тренінг для тренерів». Ми хочемо повторно запросити учасників попередніх наших семінарів для того, щоб навчити їх проводити тренінги і навчати своїх колег. Ми сподіваємося, що завдяки таким змінам у програмі зацікавимо вас брати участь у ній. Тому що, як і раніше, нам дуже важливо саме вас підтримувати в цьому процесі реформ. Хочу вас запевнити, що для Німеччини ситуація в Україні є дуже важливою», - сказав Екерт Штратеншульте.

Юлія Світлична зазначила, що подібні зміни в програмі найкращим чином позначаться на результаті її реалізації.

«Я вітаю те, що 5-тижневий курс буде проведено онлайн. Тому що професійний рівень учасників програми є дуже високим, і ми не можемо відпустити цінні кадри більше, ніж на місяць. Однак і той досвід, який наші представники отримують безпосередньо в Берліні, теж дуже цінний. Ми зацікавлені в продовженні цієї програми і готові надати технічну та організаційну допомогу в підготовці курсів», - сказала Юлія Світлична.

За словами Екерта Штратеншульте, програма реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, фінансову частину питання повністю бере на себе німецька сторона.

Нагадаємо, що  13 грудня  2016 прку голова ХОДА зустрілась з послом Німеччини Ернстом Райхелєм. Вони оговорили можливі напрямки подальшої співпраці між Харківською областю і Німеччиною.

comments powered by HyperComments