В Харківській області стартувала акція «За чисте довкілля»

Середа, 22 березня 2017, 23:26
Всеукраїнська екологічна акція розпочалася 21 березня та триватиме до червня.
В Харківській області стартувала акція «За чисте довкілля»

Під час акції будуть проведені заходи, спрямовані на забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах - ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання та приведення до належного санітарного стану прибудинкових територій, парків, скверів, очищення від сміття берегів водойм, лісосмуг, висадження дерев, кущів, квітників, газонів тощо.

Наразі фахівці Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА визначають першочергові об’єкти області, які потрібно привести до належного санітарно-екологічного стану.

«Ми закликаємо колективи підприємств, установ та організацій, а також небайдужих громадян, взяти активну участь у заходах, які будуть організовуватися районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування», - зауважили екологи.

Крім того, до акції планується долучити громадські та молодіжні організації, волонтерів, учнів шкіл та студентів.

Під час проведення Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» у 2016 році в області було ліквідовано 1981 несанкціоноване сміттєзвалище загальним обсягом 128 млн куб.м, висаджено понад 65 тис. дерев, 22 тис. кущів, 189 тис. кв.м газонів та 313 тис. кв.м квітників, очищено від сміття 672 тис. кв.м берегів водойм, приведено до належного стану 522 парки та сквери, упорядковано 2023 кладовища, 1428 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань. В акції взяло участь понад 551 тис. осіб, у тому числі 118 тисяч учнів шкіл та студентської молоді.

 

comments powered by HyperComments