З Балаклії евакуйовано близько 20 тисяч осіб - Світлична

Четвер, 23 березня 2017, 09:59
На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличної
З Балаклії евакуйовано близько 20 тисяч осіб - Світлична

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

У даний момент евакуюють населення самого міста та найближчих до бази озброєння сіл - Вербівка та Яковенково. Уже евакуйовано близько 20 тисяч осіб.

На місці події від ДСНС задіяно 55 автоцистерн, 24 одиниці допоміжної техніки та 362 людини особового складу. Також працює 25 автомобілів «швидкої» допомоги, понад 100 співробітників «швидкої» допомоги, від Національної поліції - 40 автомобілів і більше 150 чоловік особового складу.

На залізничній станції чергують два пожежних потяги.

Нагадаємо, пожежа на базі озброєння почалася о 2 годині 56 хв. ночі 23 березня і викликала детонацію танкових і артилерійських боєприпасів.

23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклея Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. Наразі причини події уточнюються. Розгорнуто штаб тушіння пожежі. На місце події для надання допомоги та виявлення причин того, що відбулося, вилетіла комісія на чолі із заступником Міністра оборони України генералом-лейтенантом Ігорем Павловським, офіцерами Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України, - повідомили у прес-службі Міністерства оброни України.

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

comments powered by HyperComments