Ситуація в Балаклії: паніки немає, спостерігаються вибухи різної інтенсивності

Сергій Марков  |  Четвер, 23 березня 2017, 12:19
За день те, що зараз відбувається на артскладах під Харковом, встигло обрости найнеймовірнішими подробицями
Ситуація в Балаклії: паніки немає, спостерігаються вибухи різної інтенсивності

Але громадянам треба орієнтуватися на факти, а не на різні домисли і "гіпотези" у соцмережах.

Факти ж такі.

1. Подія сталася 23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, де розпочалася пожежа.

2. Найголовніше - постраждалих немає /Доповнено на 14:14  - 54-річну постраждалу із осколковим пораненням у скроню доставлено до місцевої лікарні/.

3. Органи влади використовують зараз всі можливості для локалізації та ліквідації наслідків НС.  Триває евакуація громадян з міста, а також з прилеглих населених пунктів — сіл Вербівка та Яковенкове. Сформовано 6 евакуаційних пунктів, куди доправляють людей. Задіяно 74 автобуси та 24 карети швидкої медичної допомоги.

4. В зоні можливого ураження відключено електро- та газопостачання з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій. Рух пасажирського транспорту по залізничній станції “Балаклія” призупинено. В прилеглих до місця події районах заборонено рух автомобільного транспорту. На залізничній станції “Шебелинка” чергують два пожежні потяги

5. На місці розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною. Працює оперативна група ДСНС України, яку очолює тимчасово виконуючий обов’язки Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький. Відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій прийнято ряд першочергових заходів щодо захисту населення і територій, у тому числі продовження проведення евакуації громадян.

6. Поліція захищає домівки громадян від мародерів.

7. За фактом виникнення пожежі та вибухів на військових складах у Балаклії Харківської області Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею "диверсія"

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА Юлія Світлична. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

comments powered by HyperComments