Балаклія: Зона ймовірного ураження становить 10 км, у межах якої проживає 36 тис. осіб - прем’єр-міністр

Четвер, 23 березня 2017, 17:17
За словами Гроймана, вогнем знищена половина бази
Балаклія: Зона ймовірного ураження становить 10 км, у межах якої проживає 36 тис. осіб - прем’єр-міністр

Унаслідок вибухів на території військового складу Міністерства оборони у місті Балаклія Харківської області важко поранено жінку. Про це заявив Прем’єр-міністр України ВолодимирГройсман, спілкуючись із журналістами за результатами засідання оперативного штабу щодо надзвичайної ситуації.

"На превеликий жаль, маємо зараз інформацію про одну жінку, яка поранена, і важко. Зараз все робиться для того, щоб надати кваліфіковану медичну допомогу", - повідомив він.

Прем’єр-міністр зазначив, що зона ймовірного ураження становить 10 км, у межах якої проживає 36 тис. осіб.

За його словами, очікується зменшення інтенсивності горіння і вибухів, але територія залишається небезпечною для повернення мешканців.

Також поставлено завдання зарезервувати в готелях інших міст не менше 3 тис. місць для короткотермінового перебування людей.

Він допускає, що пожежа на складах зберігання боєприпасів біля Балаклії Харківської області може тривати до 7 днів.

Нагадаємо, що, за словами Президента України Петра Порошенка, він дав доручення головам обласних та Київської міської державних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо надання допомоги мешканцям Балаклійського району Харківської області, які постраждали внаслідок пожежі на майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння.

23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною.

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

 

 

 

 

comments powered by HyperComments