Світлична не побоялася взяти на себе відповідальність за ліквідацію наслідків НС в Балаклії, не чекаючи команди згори - експерт

Четвер, 23 березня 2017, 22:02
Голова ХОДА - це управлінець, а не чиновник. Управлінець нової формації
Світлична не побоялася взяти на себе відповідальність за ліквідацію наслідків НС в Балаклії, не чекаючи команди згори - експерт

"Зазвичай чиновники в таких випадках вичікують: «авось пронесе», «є наді мною начальники - вони краще знають, що правильно робити», «це питання не моєї компетенції", "не буду лізти не в свою справу». Світлична ж в критичній ситуації не запанікувала, не розгубилася, а швидко відреагувала: повідомила про те, що відбувається президенту, негайно виїхала на місце НП і очолила оперативний штаб з ліквідації наслідків вибухів на території військової частини А 1352. Усвідомлюючи можливий масштаб події та його наслідки Юлія Світлична проявила сміливий , прагматичний і тверезий підхід - не чекаючи вказівок зверху, не перекладаючи на кого-то, - вона особисто прийняла рішення про початок евакуації городян з 5-км зони" .

Таку думку висловила політичний експерт Світлана Кушнір у своєму фейсбуці.

"За прийнятим рішенням відповідальність настає. І саме її - відповідальності - так бояться наші чиновники. Я вже говорила і ще повторю: губернатор Світлична - це управлінець, а не чиновник. Управлінець нової формації, готовий приймати виклик обставин сьогоднішнього дня, орієнтуватися в ситуації і невідкладно, своєчасно реагувати. І нести відповідальність за своє рішення.", - написала Кушнір.

Експерт відзначає:"Вчасно розпочаті заходи щодо евакуації дозволили влади і силовикам в найкоротші терміни евакуювати 20 тис. городян. Без паніки і тисняви, планомірно. І саме це допомогло уникнути жертв і постраждалих серед мирного населення".

Нагадаємо, що 23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною.

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

comments powered by HyperComments