Балаклія. Інтенсивність вибухів у зоні пожежі зменшилася. Єдине, що залишається - це чекати/ ВІДЕО

П'ятниця, 24 березня 2017, 06:49
Ніхто не може зараз сказати, що сьогодні відбудеться під Балаклією
Балаклія. Інтенсивність вибухів у зоні пожежі зменшилася. Єдине, що залишається - це чекати/ ВІДЕО

Як повідомили у Міноборони, станом на 23 березня  21.30 інтенсивність вибухів у зоні пожежі зменшилася. Пожежні розрахунки чергують в готовності до локалізації полум’я, що може розповсюджуватися.

Організовано патрулювання прилеглої до зони пожежі території. Всього в заходах з ліквідації наслідків надзвичайної події задіяно до 1000 військовослужбовців Збройних Сил України. Спеціальні групи розмінування та зачистки території підготовлені та знаходяться у стані очікування  до застосування зранку.

За словами радника міністра внутрішніх справ Івана Варченко, пожежна техніка не может безпечно дістатіся до епіцентру вібухів на артилерійських складах в Балаклії.

"Тут єдине, що залишається - це чекати, тому що радіус дії снарядів, які там зберігалися, досить високий, тому з вертольота цю пожежа не погасиш. Туди неможливо підійти іншій техніці, я б не став переоцінювати пожежні танки, вони мають дуже обмежений радіус дії", - сказав Варченко.

Нагадаємо, що 23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною.

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

comments powered by HyperComments