У Харківщини є достатньо бажання, можливості і енергії для реалізації іноземних проектів – Світлична

Субота, 1 квітня 2017, 11:53
Про це голова ХОДА розповіла під час зустрічі із заступником голови дипломатичної місії Посольства Японії в Україні, Міністром-радником Мічіо Харада.
У Харківщини є достатньо бажання, можливості і енергії для реалізації іноземних проектів – Світлична

Юлія Світлична наголосила, що Харківська область зацікавлена в співпраці, а іноземні колеги можуть повністю покладатися на підтримку представників обласної влади: «Я, як глава області, в рамках законодавства всіляко готова сприяти залученню іноземних інвесторів на територію Харківщини, – підкреслила вона, – якщо у вас буде бажання реалізувати проект в Україні, то ви його можете ефективно впровадити саме в Харківській області. У нас достатньо бажання, можливості і енергії для цього».

Мічіо Харада у свою чергу заявив, що відкритий для нових пропозицій щодо зміцнення співпраці між Харківською областю і Японією: «Після того, як ми повернемося до Києва, я все розповім про цю поїздку і порекомендую нашому послу приїхати до Харківської області, – пообіцяв він, – ми обговоримо з японськими компаніями, щоб вони звернули увагу на Харківську область. Для того, щоб реалізовувати тут проекти, потрібно подивитися на цей регіон своїми очима».

Говорячи про перспективні напрями співробітництва між Харківською областю та Японією, Юлія Світлична зазначила, що регіон має досить серйозний потенціал і можливості для іноземного інвестора. Зокрема, у сфері промисловості, сільського господарства, освіти, науки, IT-сфери. Також, за словами керівника області, регіон зацікавлений у реалізації екологічних проектів.

Як повідомляла «Справжня варта», Харківщина змогла вдесятеро збільшити приплив іноземних інвестицій. Про це Юлія Світлична розповіла під час зустрічі із Віце-прем'єр-міністром з питань євроінтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, де була окреслена соціально-економічна ситуацію в області. Крім того, голова ХОДА розповіла про роботу, яка була пророблена в регіоні задля привернення інвестицій.

comments powered by HyperComments