У Балаклії пройшов відновлювальний суботник / ФОТО

Неділя, 2 квітня 2017, 09:25
1 квітня рятувальники Харківщини спільно з представниками місцевих комунальних служб почали генеральне прибирання міста Балаклія.
У Балаклії пройшов відновлювальний суботник / ФОТО

Зокрема, на прибудинкових ділянках, дахах житлових будинків організоване вивезення будівельного сміття, рештків віконних рам та шиферу, прибирається навколишня територія.

«Сьогодні ми прибирали великогабаритне сміття - вибиті вікна, двері. У роботах взяли участь понад 200 жителів Балаклії. Для вивозу сміття було залучено 10 одиниць техніки», – сказав голова Балаклійської РДА Степан Масельський.

Також, за його словами, до робіт були залучені харківські курсанти Державної служби з надзвичайних ситуацій: 60 курсантів Харківського національного університету цивільного захисту України, 25 юнаків прибули з навчального центру аварійно-рятувального загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та 19 – з навчального пункту ГУ ДСНС України у Харківській області.

За даними прес-служби МВС, усього до прибирання залучені 304 людини і 18 одиниць техніки, з яких 104 рятувальника та 8 одиниць техніки з ДСНС.

За словами Степана Масельського, відновлювальні роботи проводяться за графіком. У першу чергу в багатоквартирних будинках ремонтуються пошкоджені покрівлі, також тривають роботи із заміни вікон.

Всього до відновлювальних робіт у м. Балаклії наразі залучено близько 250 професійних будівельників.

Окрім того, активно проводиться підготовка шкіл до навчального процесу, який розпочнеться в понеділок. В одній із постраждалих шкіл вікна замінені на сто відсотків. В іншій – ці роботи будуть завершені 2 квітня. З понеділка в усіх школах району навчальний процес розпочнуть з урока по техніці безпеки. Дітям розкажуть, як слід поводитися при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів.

 

 

comments powered by HyperComments