Кількість абітурієнтів, які бажають здати пробне ЗНО, зросла

Юлія Гуш  |  Понеділок, 10 квітня 2017, 17:04
За словами Олександра Сидоренка, директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, це – неочікувана тенденція, яку можна простежити не тільки на Харківщині, а й у інших регіонах України.
Кількість абітурієнтів, які бажають здати пробне ЗНО, зросла

За його словами, вже завершився процес проходження пробного незалежного оцінювання, для участі в якому було зареєстровано 15288 учасників. Найбільш обираним предметом була українська мова та література, а також математика та історія України.

«Ми проаналізуємо динаміку якості освіти: як по Харківській області в цілому, так і по окремих регіонах та по окремих предметах, – розповів Олександр Сидоренко, – накопичений колосальний матеріал. І він потребує дуже серйозної роботи щодо аналізу. Ми зараз до неї готуємося. Ми в той же час розуміємо, що один лишень результат ЗНО не може повністю характеризувати роботу школи. Знання, які показують абітурієнти на ЗНО, це не тільки результат роботи вчителя, це значною мірою результат ставлення до навчання самого абітурієнта».

Він зазначив, що цього року кількість охочих здати пробне ЗНО зросла у порівнянні з минулим, що стало несподіванкою для експертів. Причому, така тенденція характерна не тільки для Харківщини, а й для всієї України в цілому. Разом з тим кількість охочих пройти саме ЗНО виявилась меншою, ніж це було заплановано. За словами Сидоренка, це пояснюється тим, що абітурієнтам, які не змогли з певних причин поступити до вишів минулого року, дозволено використати торішні результати. Крім того, кількість одинадцятикласників зменшилась. Проте, за його словами, наступного року ситуація має стабілізуватися.

Пробне тестування проходило у шести округах області, в тому числі і в Балаклії. Спочатку планувалося перенести тестування до іншого пункту з огляду на нещодавню диверсію на військовому складі. Проте голова балаклійської райадміністрації наполягав цього не робити і дозвіл на проведення пробного ЗНО був наданий. Сидоренко зазначив, що проходження пробного тестування є платним. Проте, за його словами, за сприянням місцевої влади абітурієнти деяких районів змогли пройти його безкоштовно.

comments powered by HyperComments