На водоймах України загинуло 112 людей – ДСНС

Субота, 15 квітня 2017, 01:23
Попри те, що початок найранішнього купального сезону в Харкові за останні 10 років зафіксований 29 квітня 2012-го на річці Уди (на знімку), уже з початку нинішнього року, незважаючи на несприятливу для купання погоду, на водоймах України загинуло 112-ро людей. З них – восьмеро дітей, констатує ДСНС.
На водоймах України загинуло 112 людей – ДСНС

2017 року купальний сезон ще не розпочався, а рятувальники вже фіксують випадки загибелі людей на водоймах. Вирушаючи на риболовлю або на відпочинок до ставків, озер, річок громадяни нехтують елементарними правилами безпеки і в результаті збільшують сумну статистику загиблих. Так, від початку року на водних об'єктах країни вже загинуло 112 людей, з яких 8 дітей. Разом з тим, фахівцями ДСНС врятовано 207 громадян, з яких 42 дитини.

Зокрема, 6 квітня до служби порятунку «101» Вінниччини надійшло повідомлення про те, що у місцевому ставку в с. Круподеренці Погребищенського району виявлено тіло чоловіка і потрібна допомога рятувальників для його вилучення. На місце події прибув підрозділ 26-ї Державної пожежно-рятувальної частини. За допомогою спецобладнання рятувальники вилучили тіло чоловіка з водойми та передали його правоохоронцям. Загиблим виявився 54-річний місцевий мешканець.

9 квітня відділення групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у м. Києві вилучили з річки Дніпро тіло громадянина, що знаходилося на відстані 70 метрів від берега.

13 квітня до Служби порятунку «101» Кіровоградщини надійшло повідомлення про те, що в смт Петровому в річці Інгулці  знаходиться тіло невідомого чоловіка. Рятувальниками 32-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Петрового за допомогою рятувального спорядження загиблого вилучено з водойми та передано правоохоронним органам.

Зважаючи на невтішну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на ставках, озерах, річках.

На Великодні свята люди, звісно ж, вирушатимуть на пікніки, відпочинок до водойм, і хоча купатися ще занадто рано, проте не варто забувати про небезпеку, яку приховує у собі вода. Не дозволяйте дітям самим бавитися біля води і уважно слідкуйте за дітьми. Й у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до служби порятунку за номером 101.

comments powered by HyperComments