З 1 травня пенсіонерам підвищили пенсію – кому на одну гривню, кому на всі двісті

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 5 травня 2017, 15:01
Після перерахунку пенсій виплати у середньому зросли на 64 гривні. Проте, скільки тепер буде отримувати кожен пенсіонер – залежить від трудового стажу та заробітної плати
З 1 травня пенсіонерам підвищили пенсію – кому на одну гривню, кому на всі двісті

Про те, наскільки зросли виплати харківським пенсіонерам, розповіла Тетяна Пипченко, заступниця начальника ГУ Пенсійного фонду Харківської області.

«У нас на сьогодні 830 015 отримувачів пенсії по Харківській області, – зазначила вона, – і з цієї кількості пенсіонерів були проведені перерахунки практично всім. Але підвищення пенсії отримають 665 тисяч пенсіонерів. Середнє збільшення пенсії в місяць – це 64 гривні. У кожної людини це індивідуально, адже тут враховується трудовий стаж і заробітна плата. Воно може бути від однієї гривні і за шістдесят гривень. У деяких пенсіонерів є підвищення і на 100 гривень, і 200 гривень . Тобто, сума підвищення різниться».

Пипченко підкреслила, що нарахування пенсій йде своєчасно і на сьогоднішній момент було профінансовано виплати по 10 травня. Для цього необхідно 1,5 мільярди гривень. Ці кошти, за її словами, поступають до області щодня.

«Не варто непокоїтися через те, що люди можуть залишитися без пенсії, – наголосила вона, – пенсія профінансована, виплати здійснюються своєчасно. В терміни, які передбачені законодавством і в термінами, які визначаються тими способами виплати, які людина обрала сама за себе. Це може бути і поштове відділення, і банківське».

Це не останнє підвищення пенсій за поточний рік. Тетяна Пипченко розповіла, що, згідно державному бюджету за поточний рік, пенсії мають зрости з 1 грудня.

comments powered by HyperComments