Фракція «Солідарність» у Харківській облраді ініціює виділення 30 мільйонів для Балаклійщини

Середа, 17 травня 2017, 15:23
Обговорення цього питання під час засідання постійної комісії з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків відбувалося за участі першого заступника голови Харківської обласної ради, голови фракції «БПП «Солідарність» у облраді Віктор Коваленко
Фракція «Солідарність» у Харківській облраді ініціює виділення 30 мільйонів для Балаклійщини

«Депутати ініціюють виділення 30 мільйонів гривень цільової субвенції з обласного бюджету для мешканців приватного сектору Балаклійського району. На сьогодні Кабінет Міністрів України виділив 145 млн гривень, у тому числі для придбання 27 квартир сім’ям, які втратили своє житло. Однак, згідно з Бюджетним кодексом, виділення коштів для приватного сектору з резервного фонду неможливе.

За словами першого заступника голови Харківської обласної ради, субвенція з обласного бюджету дозволить надати людям матеріальну допомогу, щоб привести у придатний для комфортного життя стан 228 особливо зруйнованих приватних будинків, та ще 1000 будинків, що зазнали менших пошкоджень.

Як зазначено у зверненні, на сьогодні Кабінетом Міністрів України виділено 145 млн. грн., обласним бюджетом - 10 млн. грн. з резервного фонду, 2 млн. грн. з районного бюджету на вирішення проблем, пов’язаних з наслідками вибухів на арсеналі. Ці кошти спрямовані перш за все на об’єкти соціальної сфери, ремонт багатоповерхового квартирного фонду.

Поряд з цим, вже виділених коштів недостатньо для вирішенні усіх нагальних проблем. Наразі, від вибухів на арсеналі суттєво пошкоджено 228 приватних будинків та ще понад 1000 приватних будинків мають середні та дрібні пошкодження. Згідно з Бюджетним Кодексом України державні кошти з резервного фонду виділяються лише на державну й комунальну власність.

Члени комісії прийняли рішення підтримати питання щодо розгляду на пленарному засіданні.

comments powered by HyperComments