Міські пляжі перевірять "на бацилу"

Четвер, 18 травня 2017, 16:29
Харків'янам скажуть, де можна і де не можна відпочивати
Міські пляжі перевірять "на бацилу"

Перевірятимуть усі дев'ять рекреаційних зон міста.

За словами чиновників, уже зараз сміття практично звідусіль вивезений, частина малих архітектурних форм пофарбована, в деякі місця орендарі вже завезли новий пісок. Залишилося відновити сміттєві контейнери, де це необхідно, а також встановити більше урн.

Остання перевірка пройшла 18 травня на Петренківській водоймі, в Олексіївському лугопарку і на березі озера біля мотелю «Дружба».

Начальник Спеціалізованої водно-рятувальної служби міста Харкова Валерій Михайлов зазначив, що офіційно купальний сезон був відкритий 15 травня. З цього часу на п'яти водоймах Харкова - Петренківській водоймі, у Журавлівському та Удянському гідропарках, в Олексіївському лугопарку і на Основ'янській водоймі - працюють вісім рятувальних пунктів. На Журавлівці з цього року їх три: ще один додатковий пункт тепер знаходиться в районі вул. Квітучої.

За словами начальника відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродпотребслужби в місті Харкові Ірини Зубкової, санітарний паспорт видається після того, як буде підготовлено і перевірено дно, якість води у водоймі, орендарі нададуть договори на роботу рятувальників, медпункту, оновлять на пляжах пісок, проведуть дезінсекційні заходи.

Ірина Зубкова також зазначила, що лабораторний аналіз води фахівці ще не робили. Його проведуть після того, як середньодобова температура буде становити не менш як 16 градусів тепла, і бактерії почнуть розмножуватися.

Зазначимо, торік санітарні паспорти видали тільки орендарям Журавлівського і Безлюдовського гідропарків.

«Там, де не можна буде купатися, - висітимуть таблички «Купатися заборонено». Людина може відпочити в цьому місці, на природі, але не пірнати у воду. Якщо людей попередили, але вони все-таки пішли купатися, то вони несуть персональну відповідальність. Потрібно бути акуратними і уважними, щоб не отримати травму або інфекційне захворювання», - звернулася до харків'ян Ірина Зубкова.

comments powered by HyperComments