Рятувальники евакуювали дитячий садок. Малеча була в захваті/ Фото

П'ятниця, 19 травня 2017, 16:09
У дитячому дошкільному навчальному закладі № 353 /Основ’янський район/ провели День цивільного захисту
Рятувальники евакуювали дитячий садок.  Малеча була в захваті/ Фото

Захід зібрав загалом понад 150 дітей та їхніх вихователів. Він розпочався з відпрацювання персоналом закладу дій за сигналом «Тривога». Всі діти разом з викладачами дуже організовано й швидко евакуювались з будівлі садка та вишикувались на майданчику. Потім рятувальники показали як вони будуть рятувати тих, хто не встиг евакуюватись з небезпечної зони. Умовного потерпілого вони спустили з вікна 3-го поверху навчального закладу за допомогою ручної пожежної драбини. Також рятувальники розповіли, що вогонь може бути не тільки другом, але й дуже небезпечним ворогом, і навчили дітей та дорослих як правильно використовувати вогнегасник, щоб ліквідувати загоряння. Крім того вони розповіли дітям про необхідність дотримання основних правил пожежної безпеки у побуті, в екосистемах, на воді, дії з вибухонебезпечними та невідомими предметами.

Дітлахи були в захваті від пожежної техніки, постійно запитували як подається вода, яке обладнання знаходиться на пожежному автомобілі, як і для чого воно використовується. Рятувальники залюбки відповідали на всі питання та показували що до чого серед їхнього спорядження та інструменту.

Захід виявився дуже насиченим і пізнавальним. Малеча дізналась багато цікавої інформації про особливості роботи Державної служби з надзвичайних ситуацій та особисту безпеку, - повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Як раніше писала «Справжня Варта», За повідомленням поліції, неподалік території Смирнівської школи стало відчутно запах, схожий на газ. Тому з учбового закладу було вирішено евакуювати людей – 111 дітей, 12 вчителів та обслуговуючий персонал. Трьом учням, двом 16-річним дівчинкам та хлопчику 12 років, стало зле. Вони скаржились на головний біль. Школярів госпіталізували до Лозівської міської лікарні.

comments powered by HyperComments