95 кадетів випустилися з Харківського кадетського корпусу/ Фото

Понеділок, 29 травня 2017, 15:01
Більшість з них вступатиме до вищих військово-навчальних закладів Збройних Сил України чи інших силових відомств
95 кадетів випустилися з Харківського кадетського корпусу/ Фото

У Харкові відбулись урочистості з нагоди закінчення навчального року у Державній гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», - повідомляє «Справжня Варта».

Відмінників навчання було нагороджено почесними грамотами і цінними подарунками.

Кульмінацією заходу стало вручення нагрудних знаків випускника кадетського корпусу 95 хлопцям.

За словами начальника Державній гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», генерал-майора Олексія Середи, переважна більшість із тих, хто цього року завершив навчання вступатимуть до вищих військово-навчальних закладів Збройних Сил України чи інших силових відомств.

На закінчення урочистостей, випускники простилися із прапором Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» та крайній раз пройшлися маршем разом зі старшими наставниками, - повідомили у Міноборони.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у Кадетському корпусі проведено патріотичний форум.

На форумі начальнику «Кадетського корпусу», генералу-майору Олексію Середі вручено Почесну грамоту міськради.

Державна гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» створена в 2013 році. Це державний загальноосвітній навчальний заклад II-III ступенів інтернатного типу з військово-професійною спрямованістю навчання та виховання.

Кадетський корпус є єдиним навчальним закладом в Україні, де учні, починаючи з 7-го класу, поєднують отримання базової та повної загальної середньої освіти з посиленою військово-фізичною підготовкою. Зараз в Кадетському корпусі навчається близько 500 кадетів, це учні 7-11 класів з 17 областей України. 

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments