Харків'янам обіцяють якісний ремонт доріг

Юлія Гуш  |  Вівторок, 30 травня 2017, 16:12
Сезон ремонту харківських доріг стартував активно і динамічно, в його межах заплановано відремонтувати низку об’єктів, які зараз знаходяться в незадовільному стані
Харків'янам обіцяють якісний ремонт доріг

Про проведення ремонтних робіт на харківських дорогах та затверджену облрадою «Програму розвитку дорожнього комплексу на 2017 рік» розповів Євген Зражевець, начальник Служби автомобільних доріг в Харківські області.

«25 травня була прийнята програма розвитку дорожнього комплексу, де був вказаний перелік першочергових об’єктів, які ми будемо приймати в ремонт, перелік наших сумнозвісних доріг, які знаходяться у вкрай важкому стані, – зазначив він, – перш за все – це дорога «Мерефа – Лозова – Павлоград». По цій дорозі у нас дуже багато скарг. Ми тільки розпочали ямковий ремонт, тому так багато нарікань на цьому напрямку. У цьому переліку є також 13 напрямків, по яким ми будемо виконувати роботи. Перш за все це напрямок на кордоні з Донецькою областю… 11 кілометрів буде влаштовано десь через 2-3 тижні. Цей об’єкт вже готовий до асфальтування».

За словами Зражевця, буде відремонтовано цілий перелік об’єктів, на які раніше не звертали уваги. Зокрема, це стосується доріг Близнюківського, Великобурлуцького та Вовчанського районів. Він запевнив, що вже були здійснені всі підготовчі роботи, а перешкод під час проведення ремонту доріг не передбачається.

Зокрема, значна увага була приділена балаклійському мосту, який на даний момент знаходиться в аварійному стані. Після проведення необхідних робіт там має бути відкрите пішохідне сполучення і, якщо буде позитивний висновок експертизи, буде організований реверсивний рух легкового транспорту.

Євген Зражевець також підкреслив, що початок сезону з проведення ремонтних робіт був активним та динамічним. Він пообіцяв, що ремонт доріг буде виконуватися якісно, з урахуванням сучасних стандартів та застосуванням кращої техніки. За його словами, ці дороги будуть здатні прослужити не менше десяти років.

Як раніше писала «Справжня Варта», на харківські дороги спрямують 650 млн грн. Облрада затвердила Програму розвитку дорожньої інфраструктури Харківщини.

«Програму було розроблено Департаментом ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної, - зазначив директор департаменту Сергій Магдисюк. - Програма визначає ті об’єкти, які знаходяться у вкрай поганому стані та на даний момент найбільше потребують ремонту. Складаючи перелік доріг, ми враховували необхідність забезпечити проїзд від сільських територій до обласного центру та міст обласного і районного значення, під’їзд до опорних навчальних та медичних закладів, а також до соціальних, культурних та туристичних об’єктів загальнодержавного значення».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments