Генеральна Асамблея Європейських регіонів: Світлична підняла питання розвитку регіонального самоврядування

Четвер, 1 червня 2017, 07:02
Ми відстоювали позицію подальшого прискорення інтеграції України до ЄС
Генеральна Асамблея Європейських регіонів: Світлична підняла питання розвитку регіонального самоврядування

Такий коментар надала голова ХОДА Юлія Світлична щодо свого виступу на засіданні Генеральної Асамблеї Європейських регіонів, яке відкрилося 31 травня в Санкт-Пельтені (столиці землі Нижня Австрія), - повідомляє «Справжня Варта».

«Асамблея Європейських Регіонів (AER) об'єднує регіони з 35 країн Європи (не тільки тих, що входять до ЄС). Головні завдання цієї організації - просування принципів регіональної демократії, прав регіонів на більшу самостійність в ухваленні рішень. І ця ідеологія близька до вектору розвитку, який обраний Україною, - зазначила Юлія Світлична. - На сьогоднішньому засіданні Генеральної асамблеї обговорили питання розширення європейської спільноти, політичного й економічного розвитку регіонів, впровадження ряду соціальних програм. Безумовно, ми відстоювали позицію подальшого прискорення інтеграції України до ЄС».

У своїй доповіді на Генеральній Асамблеї Юлія Світлична підняла питання розвитку регіонального самоврядування, а також розширення співпраці між AER і Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи, в якому голова ХОДА займає пост віце-президента Палати регіонів.

Як раніше писала «Справжня Варта», голова ХОДА Юлія Світлична відзначила у своєму фейсбуці: "Обговорюємо питання з розширення європейської спільноти, політичного та економічного розвитку регіонів, запровадження низки соціальних програм. Наполягаємо на подальшому прискоренні інтеграції України до ЄС".

Юлія Світлична була обрана Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи в жовтні 2016 року. Вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету. 29 березня за ініціативи керівника ХОДА Конгрес прийняв рішення про проведення найближчого - червневого - засідання Моніторингового комітету в Харкові.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments